Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria
Rocznik
2004
Tom
03
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Comparison of bacterial and yeast ethanol fermentation yield from Jerusalem artichoke [Helianthus tuberosus L.] tuberus pulp and juices
(
Szambelan K.
,
Nowak J.
,
Chrapkowska K. J.
)
artykuł:
Antioxidative potential of substances contained in cold pressed soybean oil and after each phase of refining process
(
Kania M.
,
Michalak M.
,
Gogolewski M.
,
Hoffmann A.
)
artykuł:
Sorption of copper and zinc ions by various cereal bran and collagen and elastin preparations
(
Stachowiak J.
,
Smigielska H.
)
artykuł:
The estimation of some constituents contents in minimally processed vegetable salads purchased in the retail network
(
Wojcik-Stopczynska B.
,
Grzeszczuk M.
,
Jakubowska B.
)
artykuł:
Frakcje blonnika w wytlokach z owocow
(
Nawirska A.
,
Kwasniewska M.
), s. 13-20
artykuł:
Porownanie wlasciwosci reologicznych wybranych preparatow skrobi modyfikowanej
(
Fortuna T.
,
Galkowska D.
,
Juszczak L.
), s. 21-32
artykuł:
Charakterystyka zeli sporzadzonych ze skrobi wyodrebniowej z niedojrzalych zboz
(
Gambus H.
,
Gumul D.
), s. 33-43
artykuł:
Wplyw temperatury pasteryzacji napoju slodowego na przezywalnosc bakterii fermentacji mlekowej i drozdzy
(
Wzorek W.
,
Koskowska J.
,
Korytkowska A.
), s. 55-62
artykuł:
Zastosowanie wytlokow aronii do naparow herbat owocowych
(
Bober I.
,
Oszmianski J.
), s. 63-72
artykuł:
Wplyw flawonow tarczycy bajkalskiej na aktywnosc przeciwutleniajaca i stabilizacje antocyjanow oraz barwy kompotow i dzemow truskawkowych
(
Kalisz B.
,
Kalisz S.
,
Oszmianski J.
), s. 73-83
artykuł:
Zmiany zawartosci karotenoidow w owocach papryki odmiany Bronowicka Ostra zachodzace podczas dojrzewania i zastosowania etefonu
(
Perucka I.
), s. 85-92
artykuł:
Wplyw wybranych dodatkow technologicznych na jakosc napojow sojowych
(
Dluzewska E.
,
Nizler M.
,
Maszewska M.
), s. 93-102
artykuł:
Mozliwosci zastosowania soli wapniowych do wzbogacania cottage cheese w wapn
(
Ziarno M.
,
Nowak A.
,
Pluta A.
), s. 103-112
artykuł:
Wplyw chlorku wapnia na proces dojrzewania odglowionego i patroszonego sledzia baltyckiego solonego metoda zalewowa
(
Kolakowski E.
,
Bednarczyk B.
,
Mordziak K.
,
Wozniak A.
), s. 123-137
artykuł:
Ksztaltowanie sie wybranych cech fizykochemicznych miesni piersiowych w zaleznosci od wartosci pH mierzonego 15 minut po uboju u kurczat brojlerow
(
Jakubowska M.
,
Gardzielewska J.
,
Kortz J.
,
Karamucki T.
,
Buryta B.
,
Rybarczyk A.
,
Otolinska A.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
), s. 139-144
artykuł:
Wplyw rodzaju oslonki i metody pakowania na jakosc sensoryczna kielbasy typu parowkowa
(
Bilska A.
,
Krysztofiak K.
,
Uchman W.
,
Woroch K.
), s. 145-155
artykuł:
Wystepowanie zwyczaju pojadania miedzy posilkami wsrod mlodziezy w wieku 13-15 lat i jego uwarunkowania
(
Jezewska-Zychowicz M.
), s. 167-174
artykuł:
Preferencje i czestotliwosc spozycia owocow wsrod dziewczat oraz kobiet w ciazy
(
Szczepaniak B.
,
Gorecka D.
,
Flaczyk E.
), s. 175-185
artykuł:
Uwarunkowania konsumpcji koncentratow spozywczych
(
Kowalczuk I.
), s. 187-198
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.