Wykorzystanie metody woltamperometrii inwersyjnej do oznaczania śladowych ilości jonów ołowiu (II), kadymu (II), cynku (II) i miedzi (II) w napojach i sokach owocowych
[7] HAY R.W.: Bio-inorganic Chemistry, John Wiley and Sons, New York, Chichester Brisbane, Toronto, 1984.
[8] MASŁOWSKA J.: „Toksyczne związki organiczne oraz pierwiastki chemiczne w środowisku naturalnym człowieka” — praca referowana na Zjeździe Naukowym PTCh i SITPChem w Łodzi w dniach 4—7 wrzesień 1988.
[9] COULTATE T.P.: Food the Chemistry of its Components, The Royal Society of Chemistry, London 1984.
[10] FOX B.A., CAMERON A.G.: Food Science a chemical approach, Hodder and Stoughton, London, Sydney, Auckland, Toronto, 1981.
[11] COTTON F.A., WILKINSON G.: Adwanced Inorganic Chemistry, John Willey and Sons New York, Chichester, Brisbane, Toronto, Singapore, 1988.
[12] NIKONOROW M., URBANEK-KARŁOWSKA J.: Toksykologia żywności, PZWL, Warszawa 1987.
[13] MASŁOWSKA J., LEGĘDŹ E.: Roczniki PZH XXXV Nr 5 str. 431—436, 1984.