2. Garcia J.A., Arroyo Zambrano R.A, Mejia Coronel M.T., 2005 - Proyecto de Inversión para la Creación de un Criadero de Chinchillas en el Ecuador para la exportación de su piel al Mercado Europeo. http://www.dspace.espol.edu.ec/bitstream/123456789/959/1/1805.pdf
3. Gumoła M., 2010 - Biuletyn informacyjny dla hodowców szynszyli nr 2 (streszczenie).
4. Kowalska D., 2006 - Wiadomości Zootechniczne 3, R. XLIV, 72-77.
5. Łapa P., Maj D., 2008 - Roczniki Naukowe Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, t. 4, nr 1, 129-136.
6. LOS SUBPRODUCTOS DE LA CHINCHILLA http://www.chinchilla.com.ar/ subproductos.htm
7. Pronostican un auspicioso debut de la carne de chinchilla en la mesa de los chilenos http://www6.uc.cl/comunicaciones/site/noticias/ ficha/pub2328.htm
9. Sulik A., 2003 - Jakość skór jako kryterium doskonalenia krajowego pogłowia szynszyli (Chinchilla tangier M.). Rozprawa habilitacyjna. Akademia Rolnicza w Szczecinie. Rozprawy nr 223.