PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1988 | 44 | 02 |

Tytuł artykułu

Prawda i mity o tzw. naturalnym odżywianiu człowieka

Autorzy

Warianty tytułu

EN
ruth and myths about so called natural human nutrition

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

44

Numer

02

Opis fizyczny

s.67-71,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Higieny Żywności Zwierzecego Pochodzenia, Wydział Weterynaryjny, Akademia Rolnicza w Lublinie, ul. Akademicka 12, 20-033 Lublin

Bibliografia

  • 1. Augusta J.: Człowiek kopalny. PZWS, Warszawa 1966.
  • 2. Berger S.: Przem. spoż. 32, 125, 1978.
  • 3. Bower В.: Sci. News 127, 155, 1985.
  • 4. Dietary Goals for the United States: US Goverment Printing Office, Washington, 1977.
  • 5. Eaton S. B., Konner M.: New England J. Med. 312, 183, 1985.
  • 6. Kolbe E.: Milch, Fleisch, Eier — warum, woher, wie? VEB Deutscher Landwirtschaft Verlag, Berlin, 1976.
  • 7. Koller R.: Salz, Rauch und Fleisch. Bergland-Buch, Salzburg, 1941.
  • 8. Lang K.: Biochemie der Ernährung. Steinkopff Verlag, Darmstadt, 1974.
  • 9. Niesturch M. F.: Pochodzenie człowieka. PWN, Warszawa, 1974.
  • 10. Spinar Z. V.: Leben in der Urzeit. Artia, Praha, 1975.
  • 11. Yudkin J.: The meat-eating habit in man. Easter School in Agric. Sci., Butterworths, 1975.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-f18e8637-5e90-4c92-9fc6-75c0bc83a400
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.