Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
126
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
1972
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
126
artykuł:
Wstępne badania nad przemianami związków azotowych w żwaczu, strawnością składników pokarmowych i bilansem azotu u owiec otrzymujących mocznik jako prawie jedyne źródło azotu
(
Rusiecka I.
,
Wolszczak J.
)
artykuł:
Wstępne badania nad poziomem amoniaku w płynie żwacza i azotu mocznika w surowicy krwi jałówek żywionych trawą pastwiskową z dodatkiem pasz węglowodanowych
(
Karas J.
,
Abgarowicz F.
,
Sokol L.
)
artykuł:
Zagadnienie współzależności między stężeniem amoniaku w żwaczu a poziomem mocznika we krwi u młodych cieląt
(
Piotrowska K.
)
artykuł:
Wpływ nawożenia azotowego na smakowitość porostu pastwiskowego w badaniach na krowach mlecznych
(
Cieslar P.
,
Kleczek C.
,
Okonski J.
)
artykuł:
Rozkład pektyny in vitro przez czyste szczepy bakterii wyizolowane ze żwacza owiec
(
Tomerska H.
)
artykuł:
Wpływ nawożenia azotowego na wartość pokarmową roślin pastewnych. Część I. Wartość pokarmowa kupkówki nawożonej różnymi dawkami azotu
(
Seidler S.
,
Wolczak J.
,
Makowska J.
)
artykuł:
Wartość energii metabolicznej śruty rzepakowej i nasion rzepaku odgoryczonych różnymi metodami w żywieniu drobiu
(
Skotnicki J.
,
Korecka A.
)
artykuł:
Porównanie różnych metod oznaczania strawności trawy pastwiskowej i koszonej u skopów
(
Czernek S.
,
Zielina K.
)
artykuł:
Niektóre procesy zachodzące w żwaczu krów żywionych sianem uzyskanym z łąk nawożonych różnymi dawkami azotu
(
Krzyzewski J.
,
Kowalska J.
,
Keller J.
)
artykuł:
Problematyka wzrostu świń
(
Kotarbinska M.
)
artykuł:
Zastosowanie badań in vitro do określania strawności suchej masy pasz przeznaczanych dla przeżuwaczy. Badania metodyczno-techniczne
(
Piotrowski J.
,
Krzyzewski J.
)
artykuł:
Badania nad zastosowaniem w żywieniu zwierząt preparatów białkowych otrzymanych z mleka odtłuszczonego i maślanki
(
Lewicki C.
)
artykuł:
Ocena wartości biologicznej białek za pomocą metod biochemicznych
(
Pierzchala K.
,
Antoniewicz A.
,
Koreleski J.
)
artykuł:
Wchłanianie aminokwasów z kazeiny i jej hydrolizatu w izolowanym odcinku jelita cienkiego świń
(
Buraczewska L.
,
Zebrowska T.
)
artykuł:
Trawienie białka i wchłanianie lizyny i argininy w izolowanej pętli jelita czczego świni
(
Buraczewski S.
,
Chamberlain A. G.
)
artykuł:
Wpływ rodu kurcząt na wyzyskanie energii i azotu paszy oraz przemianę podstawową
(
Znaniecka G.
,
Poczopko P.
,
Frydrychewicz J.
)
artykuł:
Wpływ nawożenia azotowego na wartość pokarmową roślin pastewnych. Część II. Wpływ kupkówki nawożonej różnymi dawkami azotu na przebieg trawienia u przeżuwaczy
(
Seidler S.
,
Wolczak J.
)
artykuł:
Porównanie wartości pokarmowej kiszonki z lucerny świeżej i podsuszonej w żywieniu krów mlecznych
(
Ruszczyc Z.
,
Pres J.
,
Fritz Z.
,
Piech A.
)
artykuł:
Porównanie szybkości wchłaniania aminokwasów uzupełniających gluten i zeinę z tempem trawienia i wchłaniania tych białek w przewodzie pokarmowym szczura
(
Buraczewska L.
,
Buraczewski S.
,
Raczynski G.
)
artykuł:
Porównanie metod określenia konwersji białka paszy na białko mikroorganizmów żwacza
(
Rys R.
,
Krysciak J.
,
Antoniewicz A.
)
artykuł:
Porównanie wartości pokarmowej mieszanek dla tuczników na szczurach i trzodzie chlewnej
(
Ostrowski H.
,
Morstin E.
,
Koscinska A.
)
artykuł:
Strawność i retencja lizyny oznaczana metodą bilansową i rzeźną u rosnących świń
(
Zebrowska T.
,
Kotarbinska M.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju białka w dietach na zawartość aminokwasów w treści jelita cienkiego u szczurów
(
Buraczewski S.
)
artykuł:
Procesy fermentacyjne w żwaczu i ich wpływ na produkcję zwierząt
(
Fritz Z.
)
artykuł:
Wpływ poziomu białka w diecie na ilość i skład treści jelita cienkiego świń
(
Zebrowska T.
,
Buraczewska L.
)
artykuł:
Metabolizm lizyny po podaniu szczurom białek ogrzewanych z glukozą
(
Raczynski G.
)
artykuł:
Oznaczanie azotu endogennego w oparciu o ilość azotu wydalanego przy podawaniu różnych ilości i rodzajów białka w diecie
(
Lubaszewska S.
,
Pastuszewska B.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.