PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 1 |

Tytuł artykułu

Efekty programu SAPARD wśród przetwórców artykułów rolnych (na przykładzie wybranych firm)

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

EN
The effects of the SAPARD programme among food processors /on the example of selected firms

Języki publikacji

PL

Abstrakty

EN
This paper presents the quantitative results of a doctor research project based on an empirical study of SAPARD applications submitted to the Lodz Regional Office of the Agency for Restructuring and Modernizing of Agriculture. The sample consisted of 34 applications of food processing enterprises that decided to take part in the programme during the first year of its implementation. The collected data were subject to statistical analysis. Meat processors predominated in the sample. The beneficiaries operated under the different organizational and legal .settings. The average value of proposed investment amounted to 4 million zlotys, whereas the subsidy covered around 40% of their total costs. The number of employees in the enterprises under study was expected to grow from 160 to 169 due to SAPARD projects after completing the investment. The expected increase in labour productivity was even more impressive. It turned out that SAPARD had a positive impact on the backward contractual market channel inte­gration in the agri-food sector and it contributed to the development of export orientation of firms under study. It was an important incentive for entrepreneurship in the rural areas.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Numer

1

Opis fizyczny

s.46-57,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Uniwersytet Łódzki, Łódź

Bibliografia

Uwagi

PL
Rekord w opracowaniu

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-df24caf4-c28e-42c6-8b44-97158aa6c39e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.