Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW, Warszawa
Bibliografia
[1] Byrne David. 2001. „Food Safety, Health and Nutrition - Energing, Food Busisness Forum on Global Standards for Food Safety”. Geneva.
[2] Cziżow G. B. 1974. „Procesy cieplne w technologii chłodniczej produktów żywnościowych”. Warszawa: Wydawnictwo Naukowo-Techniczne.
[3] Grzesińska Wiesława. 1999. „Urządzenia chłodnicze”, [w:] Neryng A. (red.): „Wyposażenie zakładów gastronomicznych z elementami techniki i projektowania”. Warszawa: Wydawnictwo SGGW.
[5] Grzesińska Wiesława. 2012. „Organizacja procesu produkcyjnego w zakładach gastronomicznych”, [w:] „Kucharz & Gastronom” (Praca zbiorowa), Warszawa: Rea.
[6] Jastrzębski Witold. 1975. „Technologia chłodnicza”. Katowice: Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne.
[7] Kowalczuk Iwona. 2000. „Zamrażanie produktów żywnościowych”. Food Service 1, s. 43-47.
[8] Neryng Andrzej, Wiesława Grzesińska. 2003. „Urządzenia chłodnicze”. [w:] Neryng A. (red.): „Wyposażenie zakładów gastronomicznych z elementami techniki i projektowania”. Warszawa: Wydawnictwo SGGW