Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2012
Tom
22
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Wpływ wzrostu produkcji zwierząt hodowlanych na emisje gazów cieplarnianych
(
Kolasa-Wiecek A.
)
artykuł:
Nowoczesne rozwiązania konstrukcyjne stosowane w komorach wędzarniczo-parzelniczych
(
Kubiak M. S.
)
artykuł:
Wpływ czynników mechanicznych na skuteczność mycia rurociągu metodą CIP
(
Mierzejewska S.
,
Diakun J.
)
artykuł:
Empowerment w strategii marketingowej przedsiębiorstw usługowych
(
Johann M.
)
artykuł:
Perspektywy wdrażania empowermentu w organizacjach. Część II - aspekt praktyczny
(
Kulakowska A.
,
Piatkowski Z.
,
Mazur K. P.
,
Pawlowski M.
)
artykuł:
Wybrane wyroby mięsne poddane przemysłowym warunkom wędzenia a zawartość WWA
(
Kubiak M. S.
,
Polak-Sliwinska M.
)
artykuł:
Badania parametrów kształtu ciała ryb różnych gatunków dla orientacji ich położenia w maszynach do obróbki
(
Dutkiewicz D.
,
Cyberny R.
,
Kasperowicz M.
,
Marciniak M.
)
artykuł:
Adaptacja funkcji Bessela do opisu stanu zmieszania jednorodnej mieszaniny ziarnistej
(
Rut J.
)
artykuł:
Charakterystyka i porównanie wybranych parametrów tłuszczu mleka modyfikowanego początkowego i tłuszczu mleka kobiecego
(
Brys J.
,
Wirkowska M.
,
Gorska A.
,
Gajda K.
,
Brys A.
)
artykuł:
Odgławianie karpi. Część II
(
Dowgiallo A.
,
Sikora M.
,
Dutkiewicz D.
)
artykuł:
Innowacyjne metody pomiaru wrażeń sensorycznych w czasie, w percepcji i akceptacji żywności
(
Kostyra E.
)
artykuł:
Jakość mięsa wieprzowego i jego przetworów pakowanych w modyfikowanej atmosferze
(
Gornicka E.
,
Mikiciuk J.
,
Swiderski F.
,
Waszkiewicz-Robak B.
)
artykuł:
Porównanie jakości chleba żytniego otrzymanego w wyniku spontanicznej fermentacji ciasta i z zastosowaniem kultur starterowych
(
Ostasiewicz A.
,
Ceglinska A.
)
artykuł:
Kontrola zarządcza i audyt wewnętrzny w sektorze publicznym
(
Goryszewski R.
,
Kotowska E.
)
artykuł:
Konduktancyjna metoda pomiaru wilgotności skrobi ziemniaczanej na wyjściu suszarki pneumatycznej
(
Ziolkowska A.
,
Komolka P.
)
artykuł:
Metoda matematycznego modelowania kształtu części morfologicznych główki czosnku (Allium sativum L.) za pomocą krzywych przestrzennych
(
Mieszkalski L.
)
artykuł:
Ocena mikroflory w powietrzu chłodziarek w gospodarstwach domowych
(
Kawecka W.
,
Wronska A.
,
Tarkowska B.
)
artykuł:
Problemy ekoinnowacji
(
Bialon L.
)
artykuł:
Wzbogacone w wapń i magnez produkty mleczarskie
(
Kowalska M.
,
Ambroziak A.
,
Aljewicz M.
,
Cichosz G.
)
artykuł:
Optymalizacja pracy pakowarki Ampack Ammann model AD8/42 za pomocą algorytmu ewolucyjnego
(
Winiczenko R.
,
Piasecki L.
)
artykuł:
Nauka o przedsiębiorczości
(
Dawidziuk S.
)
artykuł:
Mobbing jako przejaw patologii w środowisku pracy
(
Kulakowska A.
,
Goryszewski L.
,
Piatkowski A.
)
artykuł:
Model ochrony środowiska przyrodniczego w regionach rolniczych
(
Boguski J.
)
artykuł:
Produkty spożywcze pochodzenia roślinnego a zagrożenie aflatoksynami
(
Polak-Sliwinska M.
,
Kubiak M. S.
)
artykuł:
Możliwości ograniczenia ilości izomerów trans w procesie uwodornienia
(
Zbikowska A.
,
Kowalska M.
)
artykuł:
Badania sensoryczne ekstrudatów kukurydziano-gryczanych
(
Zelazinski T.
,
Ekielski A.
)
artykuł:
GMO - świadomość czy brak wiedzy? Część II
(
Matuszek D.
,
Szwedziak K.
,
Krotkiewicz M.
)
artykuł:
Wpływ samorządu terytorialnego na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw
(
Kaminska A.
)
artykuł:
Ocena właściwości fizycznych marchwi przygotowanej technologią sous vide oraz tradycyjnie
(
Tomaszewska M.
,
Zalewska M.
,
Gomulska I.
)
artykuł:
Związki lotne kształtujące smakowitość mięsa
(
Moczkowska M.
,
Swiderski F.
)
artykuł:
Postępowanie w sprawie uregulowania obowiązków posiadaczy odpadów oraz podmiotów transportujących odpady
(
Karpiuk M.
)
artykuł:
Zastosowanie metod radiacyjnych w przetwórstwie mięsa wieprzowego
(
Mikiciuk J.
,
Gornicka E.
,
Szterk A.
,
Waszkiewicz-Robak B.
)
artykuł:
Propozycje reformy wspólnej polityki rolnej Unii Europejskiej a polskie oczekiwania
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.