Uniwersytet Rzeszowski, Zamiejscowy Wydział Biotechnologii, ul.Sokołowska 26, 36-100 Kolbuszowa
Bibliografia
Program Ochrony Roślin Sadowniczych na Rok 2008. Wyd. Plantpress, Kraków, 152 ss.
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 maja 2007 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów, które mogą się znajdować w środkach spożywczych lub na ich powierzchni (Dz.U. 2007, nr 119, poz. 817) z późniejszymi zmianami.
Sadło S., Szpyrka E. 2001. Behaviour of pyrimethanil residues on tomato plants. J. Plant Protection Res. 41: 290−296.
Valverde-Garcia A., Gonzalez-Pradas E., Aguilera-des Real A. 1993. Analysis of Buprofezin Residues in Vegetables. Application to the Degradation Study on Eggplant Grown in a Greenhouse. J. Agric. Food Chem. 41 (12): 2319−2323.