Guba W.: Competitiveness of polish milk processsing industry during the integration to the European Union - analysis of dynamic comparative advantages (doctoral dissertation). Faculty of Agricultural Sciences, Georg-August-University, Goettingen 2000.
Keat P.G., Young P.K.Y.: Managerial Economics. Prentice Hall, Upper Saddle River 2003.
Mansfield E.: Podstawy mikroekonomii. Placet, Warszawa 2002.
Pietrzak M., Szajner Р.: Raport o stanie i perspektywach rozwoju branży mleczarskiej w Polsce /w:/ Raport o stanie i perspektywach przemysłu rolno-żywnościowego (praca zbiorowa). Rada Gospodarki Żywnościowej przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Warszawa 2006.
Pijanowski E., Gaweł J.: Zarys chemii i technologii mleczarstwa (t. Ш). PWRiL Warszawa 1986.
Samuelson W.F., Marks S.G.: Ekonomia menedżerska. PWE Warszawa 1998.
Sznajder M.: Ekonomia mleczarstwa. Wyd. Akademii Rolniczej im. A. Cieszkowskiego. Poznań 1999.
Thiele H.D.: Future structural changes in the European Dairy Industry - determinants and forecasts /w:/ Poszerzony rynek mleczarski Unii Europejskiej 25: dotychczasowe doœwiadczenia i perspektywy (materia³y z konferencji „Miêdzynarodowe Management Forum Mleko 2005", Ciechocinek 20-22 kwietnia 2005).
Weindlmeier H.: Structural change and internationalisation in the German Dairy Industry /w:/ Structural change in the dairy sektor. Bulletin of the International Dairy Federation, No 360, 2001.