Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
1989
|
43
|
02
|
Tytuł artykułu
Czynniki warunkujące aktywność proteolityczną drobnoustrojów tlenowych przetrwalnikujących występujących w żywności
Autorzy
Babol J.
,
Maleszewski J.
Warianty tytułu
RU
Faktory obuslovlivajushhie proteoliticheckuju aktivnosty' mikroorganizmov
FR
Facteurs determinant l’activite proteolytique des microorganismes
EN
Factors determining the proteolytic activity of microorganisms
DE
Proteolytische aktivitat von Mikroorganismen bedingende Faktoren
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
czynniki
mikroorganizmy
aktywnosc proteolityczna
wystepowanie
zywnosc
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
Rocznik
1989
Tom
43
Numer
02
Opis fizyczny
s.46-47,bibliogr.
Twórcy
autor
Babol J.
Samodzielna Pracownia Mikrobiologii i Biochemii Produktów Zwierzęcychj, Instytut Weterynarii, ul. Zamojskiego 15, 03-801 Warszawa
autor
Maleszewski J.
Samodzielna Pracownia Mikrobiologii i Biochemii Produktów Zwierzęcychj, Instytut Weterynarii, ul. Zamojskiego 15, 03-801 Warszawa
Bibliografia
1. BOYER H.W., CARLTON B.C.: Arch. Biochem. Biophys. 1968, 128, 442
2. BURBIANKA M.: Roczniki PHZ 1952, 2, 145
3. CHOPRA A. K., MATHUR D. K.: J. Food Prot. 1983, 46, 1020
4. CHOPRA A. K., MATHUR D. K.: J. Dairy Sci. 1985, 68, 3202
5. COLEMAN G.: J. Gen. Microbiol. 1967. 49. 421
6. DANCER B. N., MANDELSTAM J.: J. Bact. 1975, 121, 411
7. EL-MAYDAE E., PÂQUET D., RAMET J.P.: J. Food Sci. 1985, 50, 1745
8. EL-MAYDAE E., PÂQUET D., RAMET J.P.: J. Dairy Sci. 1986, 69, 305
9. HALL F.F., KUNKEL H.O., PRESCOT J.M.: Arch. Biochem. Biophys. 1966, 111, 145
10. HORIKOSHI K.: Agric. Biol. Chem. 1971, 35, 1407
11. ISLAM M.A., BLANSHARD J.M.V.: J. Dairy Res. 1973, 40, 427
12. KAZAKOW A.M.: Mikrobiologia mięsa, WPLiS, Warszawa 1955, 15
13. KEAY L., WILDI B. S.: Biotechnol. Bioeng. 1970, 12, 179
14. KEAY L., MOSER P.W., WILDI B.S.: Biotechnol. Bioeng. 1970, 12, 213
15. KEAY L., CIRULIS N.: Prep. Biochem. 1971, 1, 177
16. KEAY L.: Process. Biochem. 1971, 6, 17
17. LEVISON S., ARONSON S. J.: J. Bact. 1967, 93, 1023
18. McCOON J.P., TSURU D., YASUNOBU K.T.: J. Biol. Chem. 1964, 239, 3706
19. MALESZEWSKI J.: Higiena w przemyśle spożywczym, Wyd. Nauk.-Techn., Warszawa 1976, 45
20. PHAM THI TRAN CHAU, URBANEK H.: Acta Mikrobiol. Polon. 1974, ser. В., 6(23), 21
21. PRIEST F. G.: Bact. Revs. 1977, 47, 711
22. SAWICKA-ŻUKOWSKA R.: Praca doktorska. Instytut Przemysłu Fermentacyjnego, Warszawa 1978
23. VITKOVIC L., SADOFF H.L.: American Society for Microbiology, Washington D.C. 1975, 362
24. VUILLEMAND J.C., AMIOT J.: Microb.-Aliments-Nut. 1985, 3, 333
25. YOSHIDA K., HIDAKA H., MIYADO S., SHIBATA U., SAITO K., YAMADA Y.: Agric. Biol. Chem. 1977, 41, 745
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-caeccb0c-e459-4bbc-8386-8f7bb5caa397
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.