Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie. Technologia Żywności
Rocznik
1976
Tom
---
Numer
10(164)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
10(164)
artykuł:
Wpływ lizozymu na rozwój mikroflory w mleku krowim
(
Panfil-Kuncewicz H.
,
Kisza J.
)
artykuł:
Skład kwasów tłuszczowych tłuszczu sadełkowego kaczek brojlerów
(
Markiewicz K.
,
Jaworski J.
,
Smoczynski S.
)
artykuł:
Badania nad proteolizą kazeiny. IV. Wpływ termicznej obróbki białek mleka na skład cukrowy glikopeptydów uwalnianych w enzymatycznej fazie ścinanania kazeiny
(
Dziuba J.
,
Damicz W.
,
Smoragiewicz W.
)
artykuł:
Badania nad proteolizą kazeiny. III. Wpływ termicznej obróbki białek mleka na enzymatyczną fazę ścinanaia kazeiny przez proteazę z Mucor pusillus var. Lindt i papeinę
(
Domicz W.
,
Dziuba J.
,
Zbikowska A.
)
artykuł:
Niektóre aspekty analizy metodą chromatografii gazowej. I. Piki zanieczyszczeń w anzalizie pozostałości pestycydów
(
Skibniewska K. A.
,
Smoczynski S.
,
Borejszo Z.
)
artykuł:
Żywienie młodych kaczek paszami z dodatkiem tłuszczów naturalnych. I. Ciężar i stopień otłuszczenia młodych kaczek karmionych paszami z dodatkiem łoju wołowego lub tranu
(
Markiewicz K.
,
Jaworski J.
,
Faruga A.
)
artykuł:
Metodyka hydrolizy białka oraz ilościowego oznaczania aminokwasów przy zastosowaniu automatycznego analizatora JLC-6AH firmy Jeol
(
Rakowska M.
,
Grabarek Z.
,
Kunachowicz H.
)
artykuł:
Wpływ procesu produkcji zagęszczonego mleka nie słodzonego i czasu przechowywania na jego wartość odżywczą
(
Zbikowski Z.
,
Kisza J.
)
artykuł:
Ekstrakcja białka z nasion grochu (Pisum sativum L.) i bobiku (Vicia faba minor)
(
Kozlowska H.
,
Troszynska A.
)
artykuł:
Niektóre aspekty analizy metodą chromatografii gazowej. II. Wzorce, ich przygotowanie i przechowywanie ze szczególnym uwzględnieniem wzorców pestycydów
(
Skibniewska K. A.
,
Smoczynski S.
)
artykuł:
Wpływ pH na redukcję azotanów przez niektóre bakterie psychrotrofowe
(
Warminska-Radyko I.
,
Knaut T.
,
Tysnicka B.
)
artykuł:
Korelacja pomiędzy aktywnością inhibitorów trypsyny a zawartością białka w produktach sojowych
(
Kozlowska H.
,
Borowski J.
,
Elkowicz K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.