Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Przegląd Mleczarski
Rocznik
2016
Tom
---
Numer
03
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
03
artykuł:
Handel zagraniczny a rynek mleka
(
Seremak-Bulge J.
)
artykuł:
Odpowiadamy na pytania Czytelników. Alergeny w produkcjach wieloskładnikowych znakujemy w wykazie składników, podkreślając lub oznaczając pogrubioną czcionką wyraz wskazujący alergen np. serek odtłuszczony, syrop glukozowo-fruktozowy z pszenicy. W produktach jednoskładnikowych alergen wyróżniamy w nazwie produktu np. twaróg półtłusty lub twaróg półtłusty. Czy jest to właściwe znakowanie, czy też mleko i produkty mleczne są tak "oczywistym" alergenem, że nie trzeba ich dodatkowo znakować? Na pytanie Czytelnika odpowiedziała...
(
Wieteska U.
)
artykuł:
Pamiętajcie o przetargach - dotacje w praktyce
(
Wasilewski W.
)
artykuł:
Metody oceny czystości mikrobiologicznej w zakładach przemysłu mleczarskiego
(
Ciolkowska A.
)
artykuł:
Technik 2016
(
Lorkiewicz B.
)
artykuł:
Cronobacter sakazakii - charakterystyka zagrożenia i środki kontroli
(
Dzwolak W.
)
artykuł:
Kredyty i pożyczki jako zewnętrzne źródła finansowania gospodarstw mlecznych - wybrane problemy
(
Soliwoda M.
)
artykuł:
EFSA pozytywnie zaopiniowała mleko poddane działaniu promieniowania UV jako nową żywność
(
Wisniewska I.
)
artykuł:
Niektóre aspekty produkcji i właściwości maślanki
(
Zbikowski Z.
)
artykuł:
Bakteriofagi - narastający problem w przemyśle mleczarskim
(
Olejnik-Schmidt A.
,
Schmidt M.
,
Kuprewicz M.
)
artykuł:
Nowości w nowej żywności
(
Zarnecka M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.