PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2011 | 05 | 3 |

Tytuł artykułu

Wpływ oddziaływania pola mikrofalowego na zmiany barwy maltodekstryn o różnym stopniu scukrzenia

Warianty tytułu

EN
Effect of irradiation with microwaves on colour changes of maltodextrines with differential value of dextrose equivalent

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
EN

Wydawca

-

Rocznik

Tom

05

Numer

3

Opis fizyczny

http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_18.pdf

Twórcy

  • Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności, Uniwersytet Rolniczy im.Hugona Kołłątaja w Krakowie, ul.Balicka 122, 30-149 Kraków
autor

Bibliografia

  • ABDULLAH M.Z., GUAN L.C., LIM K.C., KARIM A.A., 2001. The applications of computer vision system and tomographic radar imaging for assessing physical properties of food. J. Food Eng. 61: 125-135.
  • CHEN Y.-R., CHAO K., KIM M.S., 2002. Machine vision technology for agriculture applications. Comput. Electron. Agric. 36: 173-191.
  • DU C.-J., SUN D.-W., 2004. Recent developments in the applications of image processing techniques for food quality evaluation. Trends Food Sci. Technol. 15: 230-249.
  • HUNT R.W.G., 1991. Measuring of colour. Horwood, New York.
  • MENDOZA F., DEJMEK P., AGUILERA J.M., 2006. Calibrated color measurements of agricultural foods using image analysis. Postharvest Biol. Technol. 41: 285-295.
  • MIELICKI J., 1997. Zarys wiadomości o barwie. Fundacja Rozwoju Polskiej Kolorystyki, Łódź.
  • PN-65-N-01252 Liczbowe wyrażanie barw. 1965. PKNMiJ, Warszawa.
  • PN-78/A-74701 Hydrolizaty skrobiowe (krochmalowe). Metodyka badań. 1978. PKNiM, Warszawa.
  • PN-89 E-04042/01 Pomiary promieniowania optycznego. Pomiary kolorymetryczne. Postanowienia ogólne. 1989. PKNMiJ, Warszawa.
  • ROBERTSON A.L., 1976. The CIE 1976 color difference formulae. Color Res. Appl. 2: 7-11.
  • ROŻNOWSKI J., 2006. Ocena barwy produktów spożywczych. Laboratorium 5: 36-43.
  • RUSS J.C., 2005. Image analysis of food microstructure. CRC Press, New York.
  • SANGWINE S.J., 2000. Colour in image processing. Electron. Commun. Eng. J. 12: 211-219.
  • SEGNINI S., DEJMERK P., ÖSTE R., 1999. A low cost video technique for color measurement of potato chips. Lebensm.-Wiss. Technol. 32: 216-222.
  • YAM K.L., PAPADAKIS S.E., 2004. A simple digital imaging method for measuring and analyzing color of food surfaces. J. Food Eng. 61: 137-142.

Uwagi

PL
Rekord w opracowaniu

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-c0ab2476-02fe-4d5a-a758-e3578efc075b