Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1975
Tom
26
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Statystyczny rozkład stężeń substancji toksycznych w powietrzu
(
Kesy-Dabrowska I.
)
artykuł:
Wpływ altosidu na metamorfozę wrażliwych i opornych szczepów muchy domowej Musca domestica L.
(
Styczynska B.
)
artykuł:
Obecność polichlorowanych dwufenyli (PCB) w żywności
(
Falandysz J.
)
artykuł:
Charakterystyka ciężaru ciała szczurów laboratoryjnych populacji wsobnej, mieszańców pierwszego pokolenia i niekrewniaczej żywionych standardową mieszanką LSM
(
Wysocki E.
,
Zielinska Z.
,
Wedzikowska T.
)
artykuł:
Wpływ niedoborów białkowych u szczurów na toksyczność kaptanu. Cz.I. Toksyczność ostra kaptanu
(
Urbanek-Karlowska B.
)
artykuł:
Zawartość witaminy E w roślinnych tłuszczach jadalnych oraz w maśle śmietankowym
(
Suckewer A.
)
artykuł:
Przebieg wydalania kwasu 2,4-dwuchlorofenoksyoctowego z moczem
(
Senczuk W.
,
Pogorzelska H.
)
artykuł:
Odwoławcze metody oznaczania niektórych metali w produktach spożywczych. Cz.II. Metoda oznaczania cyny
(
Brzozowska B.
,
Sokolowska R.
)
artykuł:
Odległe skutki napromieniowania noworodka myszy promieniowaniem gamma. Cz.IV. Wpływ płci zwierząt i dawki promieniowania na wielkość uszkodzenia popromiennego i podsumowanie badań
(
Gajewski A. K.
,
Slowikowska M. G.
,
Chomiczewski K.
,
Szram S.
)
artykuł:
Ocena higieniczna mleka surowego skupowanego na terenie powiatu szczecineckiego w roku 1973
(
Weyna W.
)
artykuł:
Wpływ procesów technologicznych i kulinarnych na przemiany i poziom pozostałości niektórych insektycydów chloroorganicznych w jajach i przetworach jajecznych. Cz. I. Wpływ procesu gotowania na zawartość i przemiany DDT i HCH w jajach
(
Nikoronow M.
,
Zimak J.
)
artykuł:
Próba zastosowania chromatografii cienkowarstwowej do wykrywania guaniny w przetworach zbożowych
(
Legat T.
)
artykuł:
Badanie szybkości rozkładu „związków oznaczalnych" metodą kolorymetryczną z rezorcyną w roztworach DDVP (dichlorfosu)
(
Fitak B.
,
Gwiazda J.
)
artykuł:
Zastosowanie metody historii żywienia do oceny przeciętnego sposobu żywienia populacji
(
Narojek L.
,
Kulesza W.
,
Zielinska Z.
)
artykuł:
Rozdział trichlorfonu i DDVP metodą chromatografii gazowej
(
Wozniak J.
,
Tokarz A.
,
Podlesny J.
)
artykuł:
Problemy materialno-techniczne oraz higieniczne gminnych szkół zbiorczych
(
Zdunkiewicz L.
,
Wojdon-Machala H.
)
artykuł:
Aktywność bakteriobójcza preparatów dezynfekcyjnych typu „hibitane” zawierających dwuglukonian chloroheksydyny
(
Bielicka A.
,
Jaszczuk E.
)
artykuł:
Ocena higieniczna lakierów przeznaczonych do malowania zabawek
(
Mazur H.
)
artykuł:
Oznaczanie zawartości kwasu glutaminowego w niektórych środkach spożywczych
(
Kalinowski D.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.