PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2018 | 72 | 06 |

Tytuł artykułu

Marnowanie żywności w sieciach handlowych

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

72

Numer

06

Opis fizyczny

s.28-30,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Caritas Polska

Bibliografia

  • [1] Banki Żywności - raport "Nie marnuj jedzenia 2017", kantor MillwardBrown na potrzeby Federacji Polskich Banków Żywności, Warszawa 2017.
  • [2] Gosiewska M., A. Kołtajtis-Dołowy. 2015."Znaczenie edukacji żywieniowej w kształtowaniu zachowań młodzieży w zakresie prawidłowego wykorzystania żywności". Współczesne Kierunki Działań Prozdrowotnych, red. A. Wolska-Adamczyk, Warszawa: WSIiZ.
  • [3] Gustavsson J., Ch. Cederberg, U. Sonesson, R.V. Otterdijk, A. Meybeck. 2011. Global food losses and food waste. Düsseldorf: Food and Agriculture Organization of the United Nations.
  • [4] Monier V. i wsp. Preparatory study on food waste acrross EU 27, European Commision, Bio Intelligence Service 2010
  • [5] Rezolucja Parlamentu Europejskiego z dnia 19.01.2012, Jak unikać marnowania żywności: strategie na rzecz poprawy wydajności łańcucha żywnościowego w UE (2011/2175 (INI).
  • [6] Ustawa z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i wolontariacie (Dz.U. 2016 poz. 1817 z późn. zm).
  • [7] Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz.U. 2016 poz.710 z późn.zm).
  • [8] www.orka.sejm.pl [data dostępu: 10.05.2018].
  • [9] www.tesco-polska.pl [data dostępu: 10.05.2018].

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-b58d1a2c-bbf9-4551-a418-001aebc2b4d4
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.