PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2010 | 61 |

Tytuł artykułu

Kształtowanie się spożycia ryb i przetworów rybnych przez rodziców i dzieci szkół gimnazjalnych w Szczecinie

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

EN
The level of fish and fish preserves consuming at parents and children from super-basic schools in Szczecin

Języki publikacji

PL

Abstrakty

EN
It execute the questionnaire research on local market of fish, evaluating the consuming level at young people from super-basic schools in Szczecin. It make public the low level of average consuming , despite that as it exert, average inhabitant, equal young as well as adult, likes fish. Substantiation is relatively high price of fish to other groups of food. The supply level on fish market they have evaluated as good. In home menu, especially it is preferred marine fish. Research have exerted average level of knowledge of adult society in range of dietetics of fish product. It indicate on necessity of farthest conduct of educational action in this range.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

61

Opis fizyczny

s.27-32,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Polityki Gospodarczej i Rynku, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, ul.Żołnierska 47, 72-210 Szczecin

Bibliografia

  • Kołodziejczyk M. 2007. Spożycie ryb i przetworów rybnych w Polsce – analiza korzyści i zagrożeń. Rocz. Państw. Zakł. Hig. 58 (1), 287–294.
  • Kuzebski E. 2007. Trzy lata po akcesji Polski do UE – rybołówstwo i przetwórstwo ryb, w: Ekonomiczne i społeczne przesłanki dalszego rozwoju rolnictwa, gospodarki żywnościowej i obszarów wiejskich Polski w Unii Europejskiej. Materiały konferencji, Warszawa 2007. Warszawa, ALMAMER WSE, 131–148.
  • Makarewicz-Wujec M., Kozłowska-Wojciechowska M. Ryby, http://www.resmedica.pl/archiwum/zdart129811.html, dostęp dn. 10.01.2010 r.
  • Parzuchowski L. 2009. Na ryby… Nowe Życie Gosp. 6–7, I–III.
  • Pieńkowska B. 2008. Spożycie ryb. Rynek Ryb. Stan i Perspektywy 9.
  • Roczniki Statystyczne GUS. 2000–2004. Warszawa, GUS.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-b3376d9e-865b-4b22-bf46-317717ee2295
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.