PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2002 | 46 | 07-08 |

Tytuł artykułu

Intensywne substancje slodzace - szansa dla polskiego producenta i konsumenta

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono historię odkrycia aspartamu jego właściwości fizykochemiczne oraz zastosowanie w produkcji żywności. Określono jego przydatność w produkcji żywności, szczególnie o podwyższonej kwasowości. Określono warunki bezpieczeństwa stosowania aspartamu.
EN
History of discovery of aspartam, its physical-chemical proprieties and application in the production of the food are presented in the paper. The usefulness of aspartam in the food production, especially of increased acidity; is defined. The conditions of its use safety are defined.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

46

Numer

Opis fizyczny

s.60

Twórcy

autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-ff2e7682-d9fc-4960-9a51-415085dd7172
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.