PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | 27 |

Tytuł artykułu

Stan elementarnej wiedzy żywieniowej w wybranej grupie żołnierzy zasadniczej służby wojskowej

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

27

Opis fizyczny

s.104-109,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor

Bibliografia

  • 1. Anderson K.M., Kannel W.B.: Obesity and disease. In: Bjorntrof P., Brodoff.: Obesity. Philadelfia, 1992, 465-473, I.B. Lippincott Company.
  • 2. Geiger C., Wyse B., N., Parent M. C., Hansen G. R.,: Review of nutrition labelling formats. J.,Am. Diet. Assoc., 1991, 91, 808.
  • 3. Grad w.: Opinie i zachowania związane z żywnością i żywieniem (badanie potrzeb społeczeństwa w zakresie upowszechniani wiedzy o żywności i żywieniu). Ośrodek badania Opinii Publicznej i Studiów Programowych TV, W-wa, 1979.
  • 4. Kołłajtis-Dołowy a., Roszkowski W., Błędne poglądy o żywności i żywieniu. Przem. Spoż., 1994, 3, 74.
  • 5. Kołłajtis-Dołowy a., Roszkowski W.: Preferencje konsumenckie oraz świadomość żywieniowa nabywców produktów spożywczych znakowanych informacją o wartości odżywczej. XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologiii Chemii żywności PAN, Wrocław, 29-30 czerwca 1993.
  • 6. Kołłajtis-Dołowy A. Stan wiedzy o żywności i żywieniu w wybranych grupach młodzieży oraz jego zmiany pod wpływem upowszechniania. Praca doktorska, W-wa, 1996.
  • 7. Mancini M., Lewis B., Contaldo F.: Medical complicatoins of obesity. London, Academic Press, 1979, 1-276.
  • 8. Narojek L. Woroszylska I., Kirschner H.: Poziom wiedzy oraz poglądy na temat żywienia wśród młodzieży warszawskiej. Żyw. Człow. i Met., 1984, 11, 4, 275.
  • 9. Narojek L. Woroszylska I., Kirschner H.,: Model żywienia prawidłowego w opinii młodzieży warszawskiej, Roczn. PZH, 1983, 34, 5-6, 429.
  • 10. Tyszkiewicz S.: O czym konsument wiedzieć powinien. Przem. Spoż,., 1990, 64, 9, 207.
  • 11. Spurr G.B.: Effects of chronic energy deficiency on stature work capacity and productivity. In. Schurek B., Senimschow N.S.: Chronic energy definiency: coseqeunce and productivity. Lossanne, 1988, Unitien Nations University, 95-134.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-fe91e545-5498-45dc-9ea6-1d900b79928f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.