PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 61 | 05 |

Tytuł artykułu

Lody probiotyczne - zdrowe lakocie

Warianty tytułu

EN
Probiotic ice cream

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule omówiono sytuację polskiego rynku lodziarskiego. Wymieniono ogólne wymagania bioterapeutyczne szczepów probiotycznych stosowanych jako suplement do produkcji mlecznych produktów fermentowanych. Omówiono również żywotność i stabilność bakterii fermentacji mlekowej w nowym środowisku, jakim są lody.
EN
This article gives a brief overview of the situation of the Polish ice cream market. There were presented biotherapeutical requirements for probiotic strains supplemented to the fermented dairy products. There were also discussed the viability and stability of lactic acid bacteria in new environment, i.e. in ice cream.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

61

Numer

05

Opis fizyczny

s.42-44

Twórcy

  • Centralne Laboratorium Chlodnictwa, Lodz

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-f8fcc115-14fb-4560-b538-cf030575db3e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.