PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | 54 | 08 |

Tytuł artykułu

Nowoczesne metody dystrybucji produktow spozywczych

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Artykuł przedstawia zmiany zachodzące w łańcuchu dystrybucyjnym produktów spożywczych, a w szczególności nowe tendencje w sprzedaży detalicznej, wykorzystanie technik informatycznych w celu usprawnienia dystrybucji i obniżenia jej kosztów oraz wprowadzenia inicjatywy efektywnej reakcji na potrzeby konsumenta, polegającej na ściślejszej niż dotąd współpracy poszczególnych uczestników rynku.
EN
In the article, the changes occuring in distribution chain of food products and especially new trends in retail sale and utilization of information science technique have been presented. All this is aimed at improvement of distribution and lowering its costs. Introduction of initiative of effective response to the consumer's needs, consisting in closer cooperation between the particular participants of the market, was also discussed.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

54

Numer

08

Opis fizyczny

s.42-45,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Ekonomiki i Organizacji Rolnictwa, Akademia Rolnicza, ul.Wojska Polskiego 28, 60-637 Poznan

Bibliografia

  • [1] Senauer B., Asp E. and Kinsey J.: 1991. Food trends and the Changing Consumer, Eagan Press, St. Paul, MN.
  • [2] Kurt Salmon Associates, Inc., Efficient Consumer Response, Enhancing Consumer Value in the Grocery Industry, Grocery Manufacturers of America 1993.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-f420ef05-1dba-491b-bc63-94c927ff6676
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.