PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1994 | 03 | 2 |

Tytuł artykułu

Wplyw parametrow pradu elektrycznego na przydatnosc stali kwasoodpornej do konstrukcji elektrod w wybranych procesach technologicznych

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W pracy przedstawiono wyniki badań określających oddziaływanie podstawowych parametrów prądu elektrycznego na stal kwasoodporną 1H18N9. Następnie na podstawie otrzymanych wyników i przeglądu piśmiennictwa określono warunki w jakich może być ona stosowana do konstrukcji elektrod w procesach elektrostymulacji i peklowania mięsa.
EN
In this paper the results of study determining effect of main parameters of electric current on stainless steel have been shown. Then according to the results obtained and available references the author determined conditions in which stainless steel can be used for construction the electrodes for electrostimulation and pickling processes.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

03

Numer

2

Opis fizyczny

s.13-15,fot.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Akademia Rolniczo-Techniczna, Olsztyn
autor
autor

Bibliografia

  • 1. Chrystall B.B., Devine C.E.: Electrical stimulation muscle tension and glycolysis in bovine sternomandibularis. Meat Sci. 1978 2 (1), 49.
  • 2. Cierach M., Żywica R.: Próba zastosowania prądu elektrycznego w procesie peklowania mięsa. Gosp. Mięs. 1992 (11), 24.
  • 3. Ostoja H., Korzeniowski W.: Wpływ elektrostymulacji na niektóre cechy fizyczne wołowej tkanki mięśniowej. Postępy techniki przetwórstwa spożywczego 1992 (1), 15.
  • 4. Popko R.: Mikroelementy w produktach spożywczych. Politechnika Lubelska. Lublin 1991.
  • 5. Śliwa A.: Zbiór zadań z chemii nieorganicznej i analitycznej wraz z podstawami teoretycznymi. PWN Warszawa 1973, 383.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-e66ae49e-3cb6-4858-abec-c9bf3dad580b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.