PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1994 | 50 | 06 |

Tytuł artykułu

Aflatoksyny w paszach i mleku - wystepowanie, oznaczanie i metody eliminacji

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

50

Numer

06

Opis fizyczny

s.250-254,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Akademia Rolniczo-Techniczna, Blok 35, 10-718 Olsztyn-Kortowo
autor

Bibliografia

  • 1. Blanco J.L., Dominguez L„ Gomez-Lucia E„ Garayzabal J.F.F., Garda J.A., Suarez GAppl. Environ. Microbiol. 54, 1622, 1988.
  • 2. Domagała Jr. Przem. Spoż. 47, 191, 1993.
  • 3. Egmond van HP.: Food Chemistry 11, 289, 1983.
  • 4. Egmond van H.Pr Mycotoxins in Dairy Products. Elsevier Applied Sci. London - New York 1989.
  • 5. Fukal L, Březina P., Marek M.: Dt. Lebensm. Rundsch. 86, 289, 1990.
  • 6. Heeschen W.. Bliithgen A.: Forschungsreport Emahrung, Landwirtschaft, Forsten 6, 3, 1991.
  • 7. Ismail A.A., Tawfek N.F., Abd-Alla El Sayed A.M., El-Dairouty R.K., Sharaf O.Mr. Dt. Lebensm. Rundsch. 85, 76, 1989.
  • 8. Juszkiewicz T., Kozak A., Wiśniewska-Dmytrow Hr. Medycyna Wet. 49, 251, 1993.
  • 9. Nijhuis H., Bliithgen A., Heeschen Wr. Milchwiss. 37, 449, 1982.
  • 10. Nijhuis H„ Heeschen W., Miihlhojf Cr. Milchwiss. 38, 157, 1983.
  • 11. Palmgren M.S., Hayes A. Wr. Aflatoxins in Food w: Mycotoxins in Food. Academic Press Limited, 65-95, 1987.
  • 12. Samarajewa U„ Sen A.C., Cohen M.D., Wei C.Ir. J. Food Prot. 56, 489, 1990.
  • 13. Scott P.M.: Food Additives and Contaminants 6, 283, 1989.
  • 14. Strzelecki E.L., Gąsiorowska U., Gorazdowska M„ Cader-Strzelecka B„ Pawełczak Mr. Mycotoxin Res. 4, 89, 1989.
  • 15. Tuinstra L.G.M.T., Kienhuis P.G.M., Dols Pr. J. Ass. Off. Anal. Chem. 73, 969, 1990.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-e5c64485-a910-4f22-9293-8f75edc633aa
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.