PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | 430 |

Tytuł artykułu

Miernik aktywnosci wody

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W pracy przedstawiono charakterystykę techniczną i sposób działania oraz wstępne wyniki badań wykonanych z pomocą miernika aktywności wody opracowanego i wykonanego w "COBRABiD" Oddział w Poznaniu.
EN
This publication presents technical characteristics, operation and preliminary results of research on Water Activity Unit. This apparatus is elaborated and made in COBRABiD Poznań.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

430

Opis fizyczny

s.137-140,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Centralny Osrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej Oddzial w Poznaniu
autor
  • Centralny Osrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej Oddzial w Poznaniu
autor
  • Centralny Osrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej Oddzial w Poznaniu
autor
  • Centralny Osrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej Oddzial w Poznaniu

Bibliografia

  • 1. Labuza T., Acott K., Tatini S., Lee R., Flink J., McCall W.: Water activity determination: A Collaborative Study of Different Methods. Journal of Food Science, 7-8, 910, 1976.
  • 2. Lenart A.: Rola aktywności wody jako czynnika trwałości żywności o średniej zawartości wilgoci. Przemysł Spożywczy 7, 176, 1989.
  • 3. Rotronic A.G.: Hygroskop Application Water Activity: its Significence and its Measurement 3/E, 1986.
  • 4. Tyszkiewicz St.: Zasady pomiaru aktywności wody w produktach żywnościowych. Charakterystyka stosowanych metod. Przemysł Spożywczy, 8, 154, 1987.
  • 5. Voysey P.: An Evaluation of the Aqualab Cx - 2 System for Measuring Water Activity Digest, 124, 2, 25, 1993.
  • 6. Wojciechowski J.: Aktywność wodna. Znaczenie aktywności wodnej w technologii produkcji przetworów mięsnych cz. I, Gospodarka Mięsna, 3, 20, 1978.
  • 7. Wojciechowski J.: Aktywność wodna. Instrumentalne metody oznaczania aktywności wodnej cz. II. Gospodarka Mięsna, 10, 24, 1978.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-d5a3e28e-be59-4fb3-b8ab-f69490a0a1ae
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.