[2] Czerniewicz J.: Zwalczanie zakażeń w gorzelnictwie rolniczym. CLPR, 1975.
[3] Goj T.: Badania nad występowaniem związków karbonylowych w spirytusach surowych ... Konin 1989.
[4] Goj T.: Skład związków karbonylowych w spirytusach surowych i rektyfikatach różnego pochodzenia surowcowego oraz ich wpływ na własności sensoryczne. PFiOW 1990, 11/12.
[5] Kączkowski J.: Biochemia roślin. PWN, Warszawa 1982-1984.
[6] Kłosowski G., Czupryński B.: Przyczyny powstawania związków karbonylowych w spirytusie surowym ze szczególnym uwzględnieniem aldehydu octowego, PFiOW 1993, 5.
[7] Kreipe H.: Getreide und Kartoffel-Brennerei. EU Verlag, Stuttgart 1981.
[8] Krell U., Pieper H J.: Technische Massnahmen zur Reduzierung von Acrolein in Rohalkohol. Die Branntweinwirtschaft 1993, 16.
[11] Nielepkowicz-Charczuk A., Włodarczyk Z.: Wpływ przechowywania spirytusów w obecności stali na zmiany zawartości w nich aldehydów. PFiOW 1991, 12.
[12] Pietzner S. et al.: Zum Acrolein-Problem in der Getreidebrennereien. Die Branntweinwirtschaft 1993, 1.
[13] Rammholdt T.: Schwermetalle in der Abwasser der Brennerei und Untersuchung zur Eliminierung. Die Branntweinwirtschaft 1994, 8.
[14] Welter K.: Bemerkungen zu „Krel/Pieper, Technologischen Massnahmen zur Reduzierung von Acrolein in Rohalkohol". Die Branntweinwirtschaft 1993, 19.
[15] Witkowski Cz., Siudzińska M: Badania wstępne nad przyczynami zwiększonej zawartości aldehydów w etanolu surowym. Bydgoskie Tow. Nauk., Prace Wydz. Nauk Techn. Ser. A 1974, 8.