15. Schmidt H., 2007 - Gołębie. Wyd. I, RM, Warszawa.
16. Szklarczyk J., 1969-Technologiczna charakterystyka mięsa dzikiej kaczki krzyżówki oraz łyski. Praca magisterska, WSR Wrocław.
17. Szmańko T., Pawlina E., Nowicki B., Bąk-Mazurek M., 2001 - Prace i Materiały Zootechniczne 59, 113-125.
18. Szmańko T., Wyskiel S., Gajewczyk P., 2000 - Charakterystyka histologiczna tkanki mięśniowej świń o obniżonej zdolności utrzymania wody. Materiały Konferencji „Mięsność świń w Polsce - doskonalenie i ocena”. Jastrzębiec, 197-209.
19. www.kucharz1935.republika.pl
20. www.kuchnia-polska.net
21. www.mojeprzepisy.pl.
22. Zieleziński M., 2006 - Analiza wzrostu i zmian składu tuszek gołębi różnych ras. Praca doktorska, AR Wrocław.
23. Zieleziński M., Pawlina E., 2005 - Polskie Drobiarstwo 9, 44-47.