PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1994 | 4 |

Tytuł artykułu

Mozliwosc zwiekszenia stosunku potasu do sodu w serach dojrzewajacych

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

EN
Apossibilityofincreaseofpotassiumcontent in ripening cheeseswasinvestigated.Cheeses were brined in a mixture of NaClandKCl (1:1). It was observed that 3 - fold of potassium contentincreasein Jeziorański cheese and 7 - fold in Tylsit cheesedidnotinfluencecheesesrip- ening process and their organoleptic characteristics.

Wydawca

-

Rocznik

Numer

4

Opis fizyczny

s.74-76,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Akademia Rolniczo-Techniczna, 10-957 Olsztyn-Kortowo, bl.21
autor
autor

Bibliografia

  • Bojanowicz K., Łódzkie Towarzystwo Naukowe, 1961, 11. Bruce A., Ann. Clin. Res., 43, 1984, 174 -178.
  • Jaossens I. V., Gebaers J., Amer J., J. Clin. Nutr., 45,1987,1277 -1288.
  • Kasper M., Ernahrungsmedizin und Diätetik uberarbeitte Auflage. Urban & Schwarzenberg. München Wien. Boltimore, 1982, 218.
  • Riskey D. R„ ASTM. Specjał. Tech. Publ., 1980, 773 - 778.
  • Sonnenberg A., Gastroenterology, 95(1), 1988,42 - 48.
  • Szczygieł A., Podstawy fizjologii żywienia, PZWL, 1975. Szczygieł A., Wisokińska Z., Zarys nauki o żywieniu, PZWL, 1975
  • Sznajderman M., Konferencja naukowo techniczna, W - wa, 1987.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-c4c0c196-3a3c-43d0-b162-20407f156dfc
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.