PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1999 | 53 | 07 |

Tytuł artykułu

Weglowodanowe zamienniki tluszczu

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Dążenie konsumenta do spożywania żywności atrakcyjnej smakowo i jakościowo, a także bezpiecznej zdrowotnie (zawartość tłuszczu i cholesterolu) sprawiają, że gama produkowanych zamienników tłuszczu jest coraz bogatsza. Przedstawiono najbardziej atrakcyjną pod względem właściwości i funkcjonalności grupę zamienników tłuszczu produkowanych na bazie węglowodanów.
EN
Today's consumers are not only interested in quality of products but health safety of food is also important for them, namely the amount of fat and cholesterol. This is the reason for production of wide range of f at substitutes. The group of carbohydrate fat replacers which determine the highest variety of properties and functionality are presented.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

53

Numer

07

Opis fizyczny

s.12-15,tab.

Twórcy

autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-c4ae1d97-fff0-4f34-85ed-7ce523d4717f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.