Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
2009
|
42
|
1
|
Tytuł artykułu
Peroksydacja lipidow w oleju sojowym i kukurydzianym, poddanych obrobce termicznej i po smazeniu w nich bialka
Autorzy
Stec M.
,
Kurzeja E.
,
Czerwiec A.
,
Jasek A.
,
Wardas M.
Warianty tytułu
EN
The influence of heating and frying egg white on lipid peroxidation in soybean and corn oils
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
EN
Słowa kluczowe
PL
olej sojowy
olej kukurydziany
oleje jadalne
obrobka termiczna
smazenie
jaja kurze
bialko jaja
peroksydacja lipidow
wlasciwosci organoleptyczne
liczba kwasowa
liczba nadtlenkowa
dialdehyd malonowy
stezenie dialdehydu malonowego
EN
soybean oil
corn oil
edible oil
thermal treatment
frying
hen egg
lipid peroxidation
organoleptic property
acid number
peroxide number
malondialdehyde
malondialdehyde concentration
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2009
Tom
42
Numer
1
Opis fizyczny
s.52-58,rys.,bibliogr.
Twórcy
autor
Stec M.
Katedra i Zaklad Zywnosci i Zywienia, Wydzial Farmaceutyczny, Slaski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, ul.Jednosci 8, 41-200 Sosnowiec
autor
Kurzeja E.
autor
Czerwiec A.
autor
Jasek A.
autor
Wardas M.
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-bbb73a73-17eb-47e1-b7fb-114f3acdb820
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.