PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2004 | 31 | 2 cz.2 |

Tytuł artykułu

Pobranie substancji dodatkowych w świetle raportu Komisji Europejskiej

Warianty tytułu

EN
Food additives intake in the light of the European Commission report

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

31

Numer

Opis fizyczny

s.257-263,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Zywnosci i Zywienia, Warszawa
autor
autor
autor

Bibliografia

  • 1. Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm.).
  • 2. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 23 kwietnia 2004 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych, substancji pomagających w przetwarzaniu (Dz. U. Nr 94, poz. 933).
  • 3. Council Directive 89/107 of 21 December 1988 on the approximation of the laws the Member States concerning food additives authorized for use in foodstuffs intended for human consumption.
  • 4. European Parliament and Council Directive 94/35/EC of 30 June 1994 on sweeteners for use in foodstuffs, as amended.
  • 5. European Parliament and Council Directive 94/36/EC of 30 June 1994 on colours for use in foodstuffs.
  • 6. European Parliament and Council Directive 95/2/EC of 20 February 1995 on food additives other than colours and sweeteners, as amended.
  • 7. Howlett J.: ILSI Europe Workshop on Food Additive Intake: Scientific Assessment of the Regulatory Requirements in Europe, 29-30 March 1995, Brussels. Summary Report. Food Addit. Contam., 1996, 13, 4, 385-395.
  • 8. Langlais R.: Additive usage levels. Food Addit. Contam., 1996, 13, 443-452.
  • 9. Lawrie A., Rees N.M.A.: The approach adopted in the U.K. for the estimation of the intake of food additives. Food Addit. Contam., 1996, 13, 411-416.
  • 10. Löwik M.R.H.: Possible use of food consumption surveys to estimate exposure to additives. Food Addit. Contam., 1996, 13, 427-441.
  • 11. Report from the Commission on Dietary Food Additive Intake in the European Union, COM (2001), 542 final.
  • 12. Traczyk I., Szponar L., Matuska J. i wsp.: Ocena narażenia polskiej populacji na kwas benzoesowy pobrany z dietą. W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego. Warszawa, Wydawn. SGGW, 2004, 1, 402-406.
  • 13. Guidelines for simple evaluation of food additive intake CAC/GL 03-1989.
  • 14. Penttila P.-L.: Estimation of food additive intake. Nordic approach. Food Addit. Contam., 1996, 13, 4, 421-426.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-b955673c-a6ee-44d2-9032-aa1816ab7112
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.