Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Ogólnopolski Informator Mleczarski
2001
|
04
|
Tytuł artykułu
Metody modyfikacji skladu i wlasciwosci tluszczu mlekowego. Czesc II. Metody fizyczne
Autorzy
Staniewski B.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
modyfikacja skladu kwasow tluszczowych
sklad kwasow tluszczowych
metody fizyczne
mleczarstwo
tluszcze
mleko
Wydawca
-
Czasopismo
Ogólnopolski Informator Mleczarski
Rocznik
2001
Numer
04
Opis fizyczny
s.4-5;8-12,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Staniewski B.
Uniwersytet Warminsko-Mazurski, Olsztyn
Bibliografia
ABD EL-RAHMAN A.M., SHALABI S.I., KILARA A. 1998. Milchwissenschaft, 53 (2): 77-81.
ADAMCZAK M„ BEDNARSKI W. 1999. Prz. Mlecz., 1: 20-25.
ANDERSON K 1990. Ann. Bull. FIL-IDF, Quest., 490/B:19-20.
BALCÄO V.M., KEMPPINEN A., MALCATA F.X., KALO P.J. 1998. J. Am.Oil Chem. Soc., 75(10): 1347-1358.
BANKS W. 1990. Ann. Bull. FIL-IDF, Quest., 490/B: 16-18.
BEDNARSKI W. 1990. Przem. Spoż., 7: 164-166.
BHASKAR A.R., RIZVI S.S.H., BERTO LI C, FAY L.B., HUG B. 1998. J. Am. Oil Chem. Soc., 75 (10): 1249-1264.
BHASKAR A.R., RIZVI S.S.H., SHERBON J.W. 1993. J. Food Sci., 58 (4): 748 - 752.
BOUDREAU A., ARUL J. 1990. Ann. Bull. FIL-IDF, Quest., 490/B: 7-9.
BOUDREAU A., ARUL J. 1993. J. Dairy Sci., 76: 1772-1781.
BREEDING C.J., MARSHALL R.T. 1995. J. Am. Oil Chem. Soc., 72 (4): 449-453.
BREMMER D.R., RUPPERTL.D., CLARK J.H., DRACKLEY J.K. 1998. J. Dairy Sci., 81:176-188.
CAMBIE R.,C. 1989. Fats for the future. Ellis Horwood Limited, Chichester.
CHAO R.R., MULVANEY S.J., HUANG H. 1993. J. Am. Oil Chem. Soc., 70 (2): 139 - 143.
CHOUINARD P.Y., GIRARD V., BRISSON G.J. 1998. J. Dairy Sci., 81: 471-481.
CICHON R., KOZIKOWSKI W. 1997. Tłuszcz mlekowy w żywieniu człowieka. Nowa Medycyna, 9: 11-16.
DANIELEWSKI M„ JACÓRZYŃSKI B„ MIELNICZUK E„ PAWLICKA M„ BALAS J. 1998. Przem. Spoż., 12: 57-59.
DEFFENSE E. 1993. J. Am. Oil Chem. Soc., 70 (12): 1193-1201.
DROZDOWSKI B. 1996. Lipidy. W: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności. WNT Warszawa: 167-233.
DZIEZAK J.D. 1989. Fats, oils and fat substitutes. Food Technol., 7: 66-74.
ENJALBERT F., NICOT M.C., BAYOURTHE C, VERNAY M„ MONCOULON R. 1997. J. Dairy Res., 64:181-195.
FOX P.F. 1983. Developments in dairy chemistry - 2 Lipids. Applied Science Publishers Ltd., London - New York.
FREDE E„ BUCHHEIM W., SCHTT M. 1995. Mat. Konferencji Naukowej Tłuszcz mlekowy w żywieniu człowieka, Olsztyn: 71-84.
FREDE E., PETERS K.H, PRECHT D. 1980. Milchwissenschaft, 35 (5): 287-292.
GIBSON J.P. 1991. J. Dairy Sci., 74 ( 9): 3258-3266.
G'RECKA D. 1996. Prz. Mlecz., 7: 207-209.
GRAJEK W., ŁUKASZYŃSKI D. 1993. Przem. Spoż., 11: 307-310.
2fi. GRALL D.S., HARTEL R.W. 1992. J. Am. Oil Chem. Soc., 69 (8): 741-747.
29. GRUMMER R.R. 1991. J. Dairy Sci., 74: 3244-3257. , 30. GURR M.I. 1989. Fats for the future. Ellis Horwood Limited, Chichester: 41-61.
HERMANSEN J.E. 1995. J. Dairy Sci., 78: 872-879.
HOLANOWSKI A. 1992. Prz. Mlecz., 8: 187-189.
JAKUBOWSKI A., BRĄCZKO M. 1998. Tłusz. Jad., 33 (1-2): 16-32.
JAWORSKI J. 1997. Właściwości fizykochemiczne mleka. W: Mleczarstwo, zagadnienia wybrane. Wyd. ART, Olsztyn.
JAWORSKI J.1995. Mat. Konferencji Naukowej Tłuszcz mlekowy w żywieniu człowieka, Olsztyn: 5-20.
JENKINS T.C. 1998. J. Dairy Sci., 81: 794-800.
JENKINS T.C., BATEMAN H.G., BLOCK S.M. 1996. J. Dairy Sci., 79: 585-590.
JENSEN R.G., FERRIS A.M., LAMMI-KEEFE C.J. 1991. J. Dairy Sci., 74: 3228-3243.
JIMENEZ-FLORES R. 1997. J. Dairy Sci., 80: 2644 - 2650.
JUŚKIEWICZ M., KISZA J., STANIEWSKI B. 1993. Acta Acad. Agricult. Techn. Olst. Technol. Aliment., 25: 37-49.
KALO P. 1990. Ann. Bull. FIL-IDF, Quest., 490/B: 12-16.
KALO P., PARVIAINEN P., VAARA K., ALI-YRRKÖ S., ANTILA M. 1986. Milchwissenschaft, 41 (2): 82 - 85.
KANKARE V., ALKIO M. 1993. Agricult. Sci. Finl., 2: 387-393.
KANKARE V., ANTILA V., HARVALA T„ KOMPPA V. 1989. Milchwissenschaft, 44 (7): 407-411.
KAUFMANN W., BIERNOTH G„ FREDE E„ MERK W., PRECHT D„ TIMMEN H. 1982. Milchwissenschaft, 37 (2): 92-96.
KAYLEGIAN K.E., HÄRTEL R.W., LINDSAY R.C. 1993. J. Dairy Sci., 76: 1782 - 1796.
KEMPPINEN A„ KALO P. 1993. J. Am. Oil Chem. Soc., 70 (12): 1203-1207.
KENNELLY J.J. 1996. Anim. Feed Sci. Technol., 60: 137-152.
KISZĄ J„ OZIMEK L. 1979. Zesz. Nauk. ART. Olszt. Technol Żyw., 15: 49-60.
KISZA J„ STANIEWSKI B. 1989. Prz. Mlecz., 12:17-21.
KRKOSKOVÄ B., VACOVÄ T. 1981. Prüm. Potr., 7: 213- 215.
KROLL J., KISZA J. 1990. Prz. Mlecz., 12-14.
KRYGIER K. 1997. Przem. Spoż., 4: 11-13.
LAI O.M., GHAZALI H.M., CHONG C.L. 1998. J. Am. Oil Chem. Soc., 75(7): 881-886.
LARSEN N.E., SAMUELSON E.G. 1979. Milchwissenschaft, 34 (11): 663-665.
LEDÓCHOWSKA E. 1995. Tłusz. Jad., 30 (2): 43-48
LIN M.P., STAPLES C.R., SIMS C.A., O'KEEFE S.F. 1996. J. Food Sci., 61 (1): 24 - 27.
MIDDAUGH R.P., BAER R.J., CASPER D.P., SCHINGOETHE D.J., SEAS S.W. 1988. J. Dairy Sci., 71 (12): 3179-3187.
MURPHY J.J., CONNOLLY J.F., MCNEILL G.P. 1995. Livestock Production Science, 44:1-11.
NIELSEN E.W., ULLUM J.A. 1989. Dairy technology. Danish Turnkey Dairies Ltd.
NIEWIADOMSKI H. 1993. Technologia tłuszczów jadalnych. WNT, Warszawa.
O'DONNELL J.A. 1993. J. Dairy Sci., 76: 1797-1801.
OZIMEK L„ KISZA J. 1979. Zesz. Nauk. ART. Olszt. Technol. Żyw., 15: 61-79.
PALMQUIST D.L., BEAULIEU A.D., BARBANO D.M. 1993. J Dairy Sci., 76(6):1753-1771.
PAWŁOWICZ R„ DROZDOWSKI B„ HAZUKA Z. 1996. Pol. J. Food Nutr. Sci., 5/46 (3): 37-48
PETRAUSKAITE V, DEGREYT W., KELLENS M„ HUYGHEBAERT A. 1998. J. Am. Oil Chem. Soc., 75(4): 489-493.
PISULEWSKI P.M., KAMIŃSKI J„ KOWALSKI M.Z. 1997. Żyw. Człow., XXIV (2): 103-120.
PTASZNIK S. 1995. Tlusz. Jad., 30 (1): 18 - 20.
PTASZNIK S. 1995 Tlusz. Jad., 30 (2): 60-69.
ROUSSEAU D„ HILL A.R., MARANGONI A.G. 1996. Rheology. J. Am. Oil Chem. Soc., 73 (8) 983 - 989.
ROUSSEAU D., MARANGONI A.G. 1998. J. Agricult. Food Chem., 46: 2375-2381.
SHUKLA A., RIZVI S.S.H. 1996. Milchwissenschaft, 51 (3): 144-148.
SHUKLA A., BHASKAR A.R., RIZVI S.S.H., MULVANEY S.J. 1994. J. Dairy Sci., 77(1): 45-54
STANIEWSKI B„ KISZA J„ JUŚKIEWICZ M. 1995. Pol. J. Food Nutr. Sci., 4/45 (3): 43-51.
STANIEWSKI B. 2000. Rozprawy i monografie. Wyd. UWM, 25.
STEPANIAKL. 1998. Przem. Spoż., 11:40-43.
STOŁYHWO A. 1997. Prz. Mlecz., 1: 1-6.
TIMMS R.E. 1989. Fats for the future. Ellis Horwood Limited, Chichester: 251-261.
VARNAM A.H., SUTHERLAND J.P. 1994. Milk and milk products. Technology, chemistry and microbiology. Chapman & Hall, London.
WALSTRA P., JENNESS R. 1984. Dairy chemistry and physics. Wiley Interscience, New York.
ZANDER Z. 1987. Acta Acad. Agricult. Techn. Olst. Technol. Aliment., 390, Suppl. H, 21.
ŻEGARSKA Z. 1988. Acta Acad. Agricult. Techn. Olst. Technol. Aliment., 337, Suppl. D, 22.
ŻEGARSKA Z. 1998. Prz. Mlecz., 10: 369-371.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-b843e71c-92a5-4867-8836-a2d328de3677
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.