Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Medycyna Weterynaryjna
1996
|
52
|
11
|
Tytuł artykułu
Wartosc odzywcza mleka
Autorzy
Pelczynska E
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
wartosc biologiczna
przetwory mleczne
bialko
zywnosc
spozycie zywnosci
surowce zwierzece
mleko
wartosc odzywcza
Wydawca
-
Czasopismo
Medycyna Weterynaryjna
Rocznik
1996
Tom
52
Numer
11
Opis fizyczny
s.671-674,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Pelczynska E
Akademia Rolnicza, ul.Akademicka 12, 20-033 Lublin
Bibliografia
1. Albanese A. A.: Newer Methods of Nutritional Biochemistry. t.1, Acad. Press, New York 1963.
2. Bechtel P. J.: Muscle as Food. Academic Press inc., Orlando, 1986.
3. Budsławski J.: Mleko spożywcze. WPLiS, Warszawa 1967.
4. Gertig H., Przysławski J.: Żywienie człow. 21, 375, 1994.
5. Kozikowski W., Przybyłowicz K.: Przegl. mlecz, nr 10, 256, 1994.
6. Lang K.: Biochemie der Ernährung. Steinkopff, Darmstadt 1974.
7. Macrae R., Robinson R. K., Sadler M. J.: Encyklopaedia of Food Science, Food Technology and Nutrition, t. 1, Academic Press, London 1993.
8. Macrae R., Robinson R. K., Sadler M. J.: Encyklopaedia of Food Science, Food Technology and Nutrition, t. 6, Academic Press, London 1993.
9. Pijanowski E.: Zarys chemii i technologii mleczarstwa, t. 1, PWRiL, Warszawa 1980.
10. Prost E.: Mat. konf. Genetyczne i środowiskowe uwarunkowania wartości rzeźnej i jakości mięsa zwierząt. Lublin 13-14.06.1996, s. 39.
11. Prost E., Pełczyńska E.: Fleischwirtschaft 57, 2238, 1977.
12. Rakowska M.. Szkiłłądziowa W., Kunachowicz W.: Biologiczna wartość białka żywności. WNT, Warszawa 1978.
13. Rocznik statystyczny 1995. GUS, Warszawa 1995.
14. Schormüller J.: Handbuch der Lebensmittelchemie, t. 3, cz. 1, Springer Vlg, Berlin 1968.
15. Sikorski Z., Drozdowski B., Samotus B., Pałasiński M.: Chemia żywności. PWN, Warszawa 1988.
16. Świetlik K.: Przegl. mlecz. nr 6, 166, 1996.
17. Urban S.: Przegl. mlecz. nr 8, 188, 1994.
18. Urban S.: Przegl. mlecz. nr 2, 215, 1994.
19. Ziemlański S., Budzyńska-Topolowska J., Cieślak D.: Białko i tłuszcze w żywieniu człowieka. Ossolineum, Wrocław 1979.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-ac644ca4-191a-45fd-80da-3c6bc62565dc
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.