PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | 52 | 03 |

Tytuł artykułu

Falszywe dodatnie lub ujemne wyniki w wykrywaniu pozostalosci antybiotykow

Autorzy

Wydawca

-

Rocznik

Tom

52

Numer

03

Opis fizyczny

s.167-169,bibliogr.

Twórcy

autor
  • ul. Kaniowczykow 6/11, 24-100 Pulawy

Bibliografia

  • 1. Bielecka M., Baldock J. D., Kotula A. W.: J. Fd Prot. 44, 194, 1981.
  • 2. Boudaut B., Moretain J. P., Boisseau J.: Food Add. Contam. 4, 297, 1987.
  • 3. Burbianka M., Pliszka A., Burzyńska H.: Mikrobiologia żywności, PZWL. Warszawa, 1983.
  • 4. Davis W. W., Stout T. R.: Appl. Microbiol. 22, 659, 1971.
  • 5. DeZutter L., Koenen-Dierick K., VanHoof J.: Vlaams diergeneesk. Tijdschr. 56, 118, 1987.
  • 6. Forschner E., Glende W.: Fleischwirtschaft 56, 226, 1976.
  • 7. Gemmer H., Seeger H., Haase M.: Blauen Hefte 50, 529, 1973.
  • 8. Glende W. H.: Veterinärmedizinische Beitrage über die Antibiotika verweildauer und den Antibiotikagehalt in der Muskulatur, Leber, Niere, Galle und im Blut von Regenbogenflorellen (Salmo gairdneri) nach peroraler Verabreichung verschiedener Chlortetracyklin (Aureomycin) Dosen. Praca dokt., Hannover, 1972.
  • 9. Heillmann R.: Ringunterschung auf Hemmstoffe (Antibiotika) bei normalgeschlachteten Rindern, Schweinen und Kälbern an 11 Schlachthofen in der Bundesrepublik Deutschland. Praca dokt., Hannover, 1971.
  • 10. Heinert H. H., van der Wall G., Brehmer H.: Arch. Lebensmittelhyg. 27, 55, 1976.
  • 11. Inglis J. M., Katz S. E.: J. Am. Off. Anal. Chem. 61, 1098, 1978.
  • 12. Kurek Cz.: Mat. Kraj. Konf. Nauk.-Tech.: Substancje chemiczne w mleku działające hamująco. Olsztyn, 1992, s. 3.
  • 13. Microbiology Laboratory Guidebook, US FDA, 1974.
  • 14. Moats W. A.: J. F. Prot. 51, 491, 1988.
  • 15. Mol H.: Antibiotics and milk. A contribution to the evaluation and solution of a problem. Praca dokt., Utrecht, 1975.
  • 16. Rutczyńska-Skonieczna E.: Roczniki PZH 17, 199, 1966.
  • 17. Roth L. A., Kwan S., Sporns P.: J. F. Prot. 49, 436, 1986.
  • 18. Różańska H., Kwiatek K.: Życie wet. 67, 277, 1992.
  • 19. Różańska H., Kwiatek K.: Przegląd metody wykrywania i oznaczania pozostałości antybiotyków w żywności zwierzęcego pochodzenia. Postęp w analizie żywności. T3. Wybrane zagadnienia analizy chemicznej i fizykochemicznej. Wyd. Inst. Przem. Mięsnego, Warszawa, 1993, s. 194.
  • 20. Schaal E.: Fleischwirtschaft 13, 561, 1961.
  • 21. Schellhaas G.: Forschr. Vet. Med. z. 20, 272, 1974.
  • 22. Schmidt U., Cremling K.: Fleischwirtschaft 55, 1736, 1975.
  • 23. Smither R.: J. Appl. Bacteriol. 45, 267, 1978.
  • 24. Thomsen F. V.: Acta Pathol. Micr. Scand. 61, 303, 1964.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-a98970c1-fc36-412b-b773-3fb1d0920dd0
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.