Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przegląd Hodowlany
2010
|
78
|
01
|
Tytuł artykułu
Mieso owcze - produkt o szczegolnych cechach prozdrowotnych
Autorzy
Milewski S
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
produkty zwierzece
zywnosc pochodzenia zwierzecego
mieso owcze
mieso jagniece
sklad chemiczny
wlasciwosci fizykochemiczne
walory zdrowotne
wlasciwosci prozdrowotne
Wydawca
-
Czasopismo
Przegląd Hodowlany
Rocznik
2010
Tom
78
Numer
01
Opis fizyczny
s.21-23,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Milewski S
Uniwersytet Warminsko-Mazurski w Olsztynie, Olsztyn
Bibliografia
1. Blancson H., Stakkestad J.A., Fagertun H., Thom E., Wadstein J., Gudmundsen O., 2000 - J. Nutr. 130, 2943-2948.
2. Borys B., Borys A., 2002 - Zesz. Nauk. Przeg. Hod. 63, 69-79. 3. Brzostowski H., Tański Z., Sowińska J., Antoszkiewicz Z., 2005 - Rocz. Nauk. Zoot., Supl. 21,99-102.
4. Dybkowska E., Świderski F., Waszkiewicz-Robak B., 2004 - W: Immunomodulacja nowe możliwości w ochronie zdrowia. SPW Edycja 2004, 139-147.
5. Fritche J., Steinhart H., 1998 - Fett/Lipid 8, 190-210.
6. Furlong J.H., 1996 - Alt. Med. Rev. 2, 333-345.
7. Gertig H., Przysławski J., 1994 - Żywienie człowieka i Metabolizm 21 (4), 375-381.
8. Holford P., 1999 - Smak zdrowia. Świat książki, Warszawa.
9. Kędzior W., Kalinowska B., Cecugiewicz S., 1997 - Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz., XXXIV, 39-46. 1
10. Kris-Etherton P.M., Harris W.S., Apel L.J., 2003 - Artheriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology 23 (2), 20-30.
11. Łaszkiewicz L., 1987 - Owczarstwo 6, 8-9.
12. Milewska W., 1989 - Acta Acad. Agricult. Techn. Olst., Zootechnica 33, 195-204.
13. Minakowski W., Weidner S. (red.), 1998 - Biochemia kręgowców. PWN, Warszawa.
14. Niżnikowski R., 1994 - Chów owiec. PWRiL, Warszawa.
15. Patkowska-Sokoła B., Bodkowski R., Chabros A., 2004 - Zesz. Nauk. Przeg. Hod. 72, z. 3, 79-86.
16. Patkowska-Sokoła B., Bodkowski R., Jędrzejczak J., 2000 - Zesz. Nauk. AR Wrocław, Konferencje XXX, 399, 257-266.
17. Pietrzak I., Opala G., 1998 - Wiadomości Lekarskie 1-2, 71-76.
18. Pisulewski P.M., Szymczyk B., Hańczakowski P., Szczurek W., 1999 - Post. Nauk Roln. 6, 3-16.
19. Pogorzelska J., 1999 - ART Olsztyn, Rozpr. i Monogr. 14, 1-68.
20. Santos-Silva J., Bessa R.J.B., Santos-Silva F., 2000 - Livestok Production Sci. 77, 187-194.
21. Tański Z., Brzostowski H., Milewski S., Stempel R., 1994-Zesz. Nauk. Przeg. Hod. 13, 251-258.
22. Turyk Z., Osek M., Wasiłowski Z., Janocha A.,- Zesz. Nauk. Przeg. Hod. 68, z. 2, 291-298.
23. Ziemiański Ś. (red.), 2001 - Normy żywienia człowieka. Fizjologiczne podstawy. Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-9c729e6a-acd4-4553-8533-97ec009ce5b9
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.