PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 421 |

Tytuł artykułu

Sezonowosc spozycia podstawowych produktow zywnosciowych w gospodarstwach domowych rolnikow w latach 1988-1995

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

421

Opis fizyczny

s.1-22,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

Bibliografia

  • Analiza produkcyjno-ekonomiczncj sytuacji rolnictwa i gospodarki żywnościowej w 1995 roku, opracował zespól pod kierunkiem Prof dr. hab A. Wosia, wyd. IERiGŻ, Warszawa 1996.
  • Bielecki Т., 1992: Nierówności społeczne w Polsce w ocenie antropologa, Zeszyty Naukowe Postępów Nauk Rolniczych PAN Nr 3, Warszawa.
  • Budżety gospodarstw domowych w 1988 r. oraz w 1995 г., Seria Informacje i Opracowania Statystyczne, GUS, Warszawa.
  • Chmielewska B, 1995: Spożycie żywności w rodzinach chłopskich ze szczególnym uwzględnieniem samozaopatrzenia żywnościowego, Zagadnienia Ekonomiki Rolnej Nr 2-3, Warszawa.
  • Gruda M., 1996: Alternatywne ścieżki rozwoju rolnictwa (podejście modelowe), [w:] Strategiczne problemy rozwoju polskiego rolnictwa, Nr 15, s. 22, IERiGŻ, Warszawa.
  • Gulbicka В., 1996: Spożycie żywności w Polsce w latach 1988-1995 Komunikaty, Raporty, Ekspertyzy Nr 406, IERiGŻ, Warszawa
  • Jóźwiak J., Podgórski J., 1995: Analiza wahań okresowych, [w:] Statystyka od podstaw, s. 318, PWE, Warszawa
  • Kowrygo В., Sawicka В., Świstak E., 1996: Ocena samozaopatrzenia w żywność w Polsce w różnych grupach spolcczno-zawodowych w latch 90. [w:] Studia nad założeniami do polityki wyżywienia w Polsce, Wydział Żywienia Człowieka oraz Gospodarstwa Domowego SGGW, Warszawa.
  • Niedziałek Z., Sekuła W., Figurska K., Morawska M., 1993: Sezonowość spożycia żywności, Wiadomości Statystyczne Nr 8, s. 19, GUS, Warszawa.
  • Niepublikowane wyniki badań budżetów gospodarstw domowych w 1988 r. i w 1995 r. - komputerowa baza danych, GUS, Warszawa
  • Projekt Programu „5 razy dziennie warzywa i owoce", Fundacja „Promocja Zdrowia", 1997, Warszawa
  • Szczygieł A., 1975: Podstawy fizjologii żywienia, PZWL, Warszawa.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-9c2c9e72-5ba4-49bf-ae52-e7419a0b19e0
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.