Analiza produkcyjno-ekonomiczncj sytuacji rolnictwa i gospodarki żywnościowej w 1995 roku, opracował zespól pod kierunkiem Prof dr. hab A. Wosia, wyd. IERiGŻ, Warszawa 1996.
Bielecki Т., 1992: Nierówności społeczne w Polsce w ocenie antropologa, Zeszyty Naukowe Postępów Nauk Rolniczych PAN Nr 3, Warszawa.
Budżety gospodarstw domowych w 1988 r. oraz w 1995 г., Seria Informacje i Opracowania Statystyczne, GUS, Warszawa.
Chmielewska B, 1995: Spożycie żywności w rodzinach chłopskich ze szczególnym uwzględnieniem samozaopatrzenia żywnościowego, Zagadnienia Ekonomiki Rolnej Nr 2-3, Warszawa.
Gruda M., 1996: Alternatywne ścieżki rozwoju rolnictwa (podejście modelowe), [w:] Strategiczne problemy rozwoju polskiego rolnictwa, Nr 15, s. 22, IERiGŻ, Warszawa.
Gulbicka В., 1996: Spożycie żywności w Polsce w latach 1988-1995 Komunikaty, Raporty, Ekspertyzy Nr 406, IERiGŻ, Warszawa
Jóźwiak J., Podgórski J., 1995: Analiza wahań okresowych, [w:] Statystyka od podstaw, s. 318, PWE, Warszawa
Kowrygo В., Sawicka В., Świstak E., 1996: Ocena samozaopatrzenia w żywność w Polsce w różnych grupach spolcczno-zawodowych w latch 90. [w:] Studia nad założeniami do polityki wyżywienia w Polsce, Wydział Żywienia Człowieka oraz Gospodarstwa Domowego SGGW, Warszawa.
Niedziałek Z., Sekuła W., Figurska K., Morawska M., 1993: Sezonowość spożycia żywności, Wiadomości Statystyczne Nr 8, s. 19, GUS, Warszawa.
Niepublikowane wyniki badań budżetów gospodarstw domowych w 1988 r. i w 1995 r. - komputerowa baza danych, GUS, Warszawa
Projekt Programu „5 razy dziennie warzywa i owoce", Fundacja „Promocja Zdrowia", 1997, Warszawa
Szczygieł A., 1975: Podstawy fizjologii żywienia, PZWL, Warszawa.