1. Bielecki J.: Wyczyścić albo zbankrutować. Rzeczpospolita z dn. 28.07.1999.
2. Gwizdała M.: Jak produkować świnie mięsne. ODR w Gdańsku 1997.
3. Heller J.: Tuczniki na zamówienie. Nowoczesne rolnictwo 1998, nr 3.
4. Identyfikacja priorytetów w modernizacji sektora rolno-spożywczego w Polsce. FAPA 1998.
5. Informacja PISiPAR o wynikach działań kontrolnych, dokonanych w II półroczu 1998 r. w zakresie klasyfikacji zwierząt rzeźnych według standardów mięsności EUROP.
6. Jasiorowski H.: Program rozwoju hodowli bydła mięsnego w Polsce. Fundacja „Rozwój SGGW" 1995.
7. Łękawski K.: Nowa linia uboju w Morlinach. Gospodarka mięsna 1998, nr 9.
8. Łękawski K.: Morliny w czołówce polskiego przemysłu mięsnego. Gospodarka mięsna 1998, nr 11.
9. Łękawski K., Witek M.: Nowa linia uboju w Sokołowie. Gospodarka mięsna 1998, nr 9.
10. Materiały konferencyjne z XIII Dni Przemysłu Mięsnego. Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego. Warszawa 2000.
11. Pazecki W.: Gospodarka mięsna w Polsce - zarys dziejów, tom 1a, tom 1b. Poznań 1991.
12. Praca zbiorowa pod kierunkiem R Urbana.: Polski przemysł spożywczy, Analiza makroekonomiczna. Polska Federacja Producentów Żywności, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Warszawa 2000.
13. Rocznik Statystyczny GUS 1999.
14. Stańko S., Przychodzeń S.: Porównanie systemu interwencji na rynku mięsa wieprzowego w Polsce i w Unii Europejskiej, Biuletyn Informacyjny ARR nr 99, str. 28, 29.
15. Wajda S., Włodawiec P., Jakóbowski D.: Analiza wartości rzeźnej tuczników skupowanych przez Sokołowskie Zakłady Mięsne. Gospodarka mięsna 1998, nr 1.
16. Woś A.: Encyklopedia Agrobiznesu. Warszawa 1998.
17. Zawadzka D.: Regulacja rynku wieprzowiny w Polsce i w Unii Europejskiej oraz jej efekty. Biuletyn informacyjny ARR, nr 4 (70).
18. Zięba S.: Powodzenie krajowego przemysłu mięsnego tkwi w koncentracji potencjału. Gospodarka mięsna 1998, nr 4.