PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | 461 |

Tytuł artykułu

Rozwoj procesow integracyjnych producentow zywca wieprzowego z zakladami przetworczymi

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

461

Opis fizyczny

s.1-42,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor

Bibliografia

  • 1. Bielecki J.: Wyczyścić albo zbankrutować. Rzeczpospolita z dn. 28.07.1999.
  • 2. Gwizdała M.: Jak produkować świnie mięsne. ODR w Gdańsku 1997.
  • 3. Heller J.: Tuczniki na zamówienie. Nowoczesne rolnictwo 1998, nr 3.
  • 4. Identyfikacja priorytetów w modernizacji sektora rolno-spożywczego w Polsce. FAPA 1998.
  • 5. Informacja PISiPAR o wynikach działań kontrolnych, dokonanych w II półroczu 1998 r. w zakresie klasyfikacji zwierząt rzeźnych według standardów mięsności EUROP.
  • 6. Jasiorowski H.: Program rozwoju hodowli bydła mięsnego w Polsce. Fundacja „Rozwój SGGW" 1995.
  • 7. Łękawski K.: Nowa linia uboju w Morlinach. Gospodarka mięsna 1998, nr 9.
  • 8. Łękawski K.: Morliny w czołówce polskiego przemysłu mięsnego. Gospodarka mięsna 1998, nr 11.
  • 9. Łękawski K., Witek M.: Nowa linia uboju w Sokołowie. Gospodarka mięsna 1998, nr 9.
  • 10. Materiały konferencyjne z XIII Dni Przemysłu Mięsnego. Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego. Warszawa 2000.
  • 11. Pazecki W.: Gospodarka mięsna w Polsce - zarys dziejów, tom 1a, tom 1b. Poznań 1991.
  • 12. Praca zbiorowa pod kierunkiem R Urbana.: Polski przemysł spożywczy, Analiza makroekonomiczna. Polska Federacja Producentów Żywności, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Warszawa 2000.
  • 13. Rocznik Statystyczny GUS 1999.
  • 14. Stańko S., Przychodzeń S.: Porównanie systemu interwencji na rynku mięsa wieprzowego w Polsce i w Unii Europejskiej, Biuletyn Informacyjny ARR nr 99, str. 28, 29.
  • 15. Wajda S., Włodawiec P., Jakóbowski D.: Analiza wartości rzeźnej tuczników skupowanych przez Sokołowskie Zakłady Mięsne. Gospodarka mięsna 1998, nr 1.
  • 16. Woś A.: Encyklopedia Agrobiznesu. Warszawa 1998.
  • 17. Zawadzka D.: Regulacja rynku wieprzowiny w Polsce i w Unii Europejskiej oraz jej efekty. Biuletyn informacyjny ARR, nr 4 (70).
  • 18. Zięba S.: Powodzenie krajowego przemysłu mięsnego tkwi w koncentracji potencjału. Gospodarka mięsna 1998, nr 4.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-98287cb3-03bf-4439-a623-02172f757359
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.