PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 17 | 2 |

Tytuł artykułu

Operacja oddzielania wody z rozdrobnionego miesa ryb w procesie produkcji farszow plukanych

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Dewatering of fish minced raw material in rinsed stuffing processing

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule opisano -wyniki badań skuteczności i -wydajności oddzielania -wody od rozdrobnionego mięsa ryb -w procesie produkcji farszów płukanych. Porównując wyniki prób stwierdzono, że oddzielanie wody w wirówce sedymentacyjnej nie tylko, zgodnie z oczekiwaniami, charakteryzuje się najwyższą -wydajnością, lecz również jego skuteczność z punktu -widzenia technologii produkcji farszu jest zadawalająca, a sam sposób stwarza możliwości jej zwiększenia.
EN
The paper describes studies of dewatering of minced raw fish material after rinsing in rinsed stuffing processing. It -was found that dewatering in setting centrifuge is the most advan- tegous in respect of efficiency and technological yield.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

17

Numer

2

Opis fizyczny

s.47-49,rys.,bibliogr.

Twórcy

  • Politechnika Koszalinska, Koszalin

Bibliografia

  • [1] Dowgiałło A.: Badania modelowe oddzielania wody z rozdrobnionych surowców rybnych w polu sił odśrod­kowych, Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 2003,1,9-11.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-8fae26d7-d31f-4671-b793-1ba5ae3014fe
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.