PL
W oparciu o 24 godzinny wywiad żywieniowy dokonano oceny zawartości wybranych witamin (B1, B2, B6, PP i C) w całodziennych racjach pokarmowych studentów medycyny w latach 2003/2004 i 2008/2009. W jadłospisach badanych kobiet odnotowano utrzymującą się wysoką podaż witamin B1, B2, B6, oraz PP (głównie w I roku badania). W przypadku diet mężczyzn wykazano utrzymujące się w ciągu dwóch lat badań wysokie spożycie witamin B1, B2 oraz B6. Niedobory wystąpiły w podaży witamin C i PP, głównie w jadłospisach mężczyzn.
EN
The levels of chosen vitamins (B1, B2, B6, PP and C) in daily food rations of medical students were assessed based on 24h dietary recall in the years 2003/2004 and 2008/2009. The diets of female participants were characterized by a persistent high intake of vitamins B1, B2, B6 and PP (especially in the study year I). The diets of male students showed high levels of vitamins B1, B2 and B6 in both study years. Deficiencies were noted in the dietary intake of vitamins C and PP, mainly in men.