[1] Rojewska H., Łochowska H., Bierska J.: Ocena przydatności technologicznej folii polietylenowej do pakowania śmietanki i śmietany. Instytut Mleczarstwa, Warszawa, lipiec 1992.
[2] Chudzicki M. i inni z IPTiF (Gliwice), Kuzia A.: i inni z COBRO (Warszawa): Modernizacja technologii produkcji folii PE do pakowania mleka pod kątem poprawy jakości. Etap I - grudzień 1981 r.
[3] Kuzia A.: Określenie przyczyn nadmiernych strat występujących przy pakowaniu mleka spożywczego w torebki z folii PE. COBRO Warszawa 1980 r.
[4] Kuzia A. i inni: Modernizacja technologii produkcji folii PE do pakowania mleka spożywczego pod kątem poprawy jakości. Etap II - COBRO, grudzień 1982 r.
[5] Ocena własności poślizgowych folii PE badanych na stanowisku doświadczalnym w FMiUP „Spomasz" w Gnieźnie. COBRO, maj 1992 r.