PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | 47 | 11 |

Tytuł artykułu

Kinetyka powstawania cyjanowodoru w procesie fermentacji zacierow z owocow tarniny [1]

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Celem badań było określenie wpływu stopnia rozdrobnienia owoców, pasteryzacji, obróbki enzymatycznej oraz pH zacierów na szybkość tworzenia etanolu i cyjanowodoru, wskaźniki technologiczne procesu oraz skład chemiczny spirytusów surowych.
EN
The aims of the searches were the influence of the fruit crushing, pasteurisation, enzymatic processing, pH of the mash on the quickness of ethanol and hydrocyanic acid production, technological indicators of the process and chemical composition of the raw spirits.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

47

Numer

11

Opis fizyczny

s.24-26,wykr.,tab.

Twórcy

autor
  • Politechnika Lodzka, Lodz
autor
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-7cc05723-b29a-4783-bb61-528ba284b199
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.