Akademia Rolniczo-Techniczna, ul. M.Oczapowskiego 14, 10-957 Olsztyn-Kortowo
Bibliografia
1. Anon: Diet, nutrition, and cancer. Natl. Academy Press, Washington 1982.
2. Czapski J., Wieland A.: Dodatki do żywności. PWRiL, Poznan 1992.
3. Jennings A. S., Schartz S. L., Balter N. J., Garden D.. Witorsch R. J.: Toxical. Appl. Pharmacol. 103, 549, 1990.
4. EEC Proposal for a Council Directive on food additives other than colours and sweetners - COM (92) 255 - SYN 424 Offic. Journ. Eur. Com No C 206/12, 13 sierpnia 1992.
5. Kafel S.: Wiad. Zielar. 35, 3, 1993.
6. Prost E.: Polskie przepisy sanitarno-weterynaryjne. Wyd. PTNW, Lublin 1995.
7. Rutkowski A.: Przem. spoż. 47, 7, 1993.
8. Rutkowski A., Gwiazda S., Dąbrowski K.: Dodatki funkcjonalne do żywności. Agro Food Technology, Katowice 1993.