PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2008 | 62 | 03 |

Tytuł artykułu

Sacharydy i polisacharydy w przetworstwie miesa

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono znaczenie mono- i disachatydów, skrobi i jej pochodnych oraz nieskrobiowych hydrokoloidów polisacharydowych w przetwórstwie mięsa. Omówiono właściwości funkcjonalne tych substancji jako dodatków do żywności i korzyści wynikające z ich stosowania w przemyśle mięsnym.
EN
In the article, junctions of mono- and disaccharides, starch, starch preparations and non- starch polysaccharide hydrocolloids, are presented. The most important functional properties of those substances as food additives as well as the potential benefits of their use in meat processing are described there.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

62

Numer

03

Opis fizyczny

s.22-25,fot.

Twórcy

autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-73e1c5ab-f503-4821-9b3d-8da39217c5ac
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.