Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
1994
|
38
|
01
|
Tytuł artykułu
O historii i sposobie wytwarzania unikalnego piwa grodziskiego
Autorzy
Szmelich W.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
rzemioslo
historia
napoje alkoholowe
piwo grodziskie
produkcja
piwo
browarnictwo
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
Rocznik
1994
Tom
38
Numer
01
Opis fizyczny
s.7-10,fot.,bibliogr.
Twórcy
autor
Szmelich W.
Bibliografia
[1] Archiwum Państwowe w Poznaniu. Grodzisk C.2.
[2] Horch W.: Über die Herstellung obergäriger, rheinischer Bitterbiere. Tageszeitung für Brauerei. Sonderausgabe zu Nr 73/74, 1962, s. 468.
[3] Kodeks Dyplomatyczny Wielkopolski, t. II. Poznań 1878, s. 231.
[4] Księgi Konsystorza Poznańskiego w 1595 r., s. 232-234. Archiwum Archidiecezjalne w Poznaniu.
[5] Łukaszewicz J.: Krótki opis historyczny kościołów parochialnych, t. II. Poznań 1859, s. 46.
[6] Majkowski H., Grodzisk Wielkopolski. Poznań 1938.
[7] Raczyński E.: Wspomnienia Wielkopolskie, t. I. Drukarnia Orędownika, Poznań 1842, s. 245.
[8] Schönfeld F.: Obergärige Biere und ihre Herstellung. Zweite Auflage. Verlag P. Perey, Berlin 1938.
[9] Szmelich W.: Yeast Selection for the Production of Grodzisk Beer. Acta Microbiologica Polonica 1964, 13, s. 255.
[10] Warschauer A.: Geschichte des Grätzer Bieres. Zeitschrift der Historischen Geselschaft für die Provinz Posen. 1893, s. 333.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-6ba66d1a-0730-4a63-8eff-eb9ce497e66f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.