PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | 05 | 1-2 |

Tytuł artykułu

Badania migracji metali z maszyn i aparatow do produktow spozywczych. Miedz i cynk

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Uzyskane wyniki badań wykazują, że zarówno podczas wytwarzania jak i przechowywania zawartość Cu i ZN w produktach spożywczych zmienia się w istotny sposób.
EN
The results obtained indicate that the content of metals in the food products fluctuate considerably both during the production as well as the storage.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

05

Numer

1-2

Opis fizyczny

s.19-20,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Politechnika Lubelska, Lublin
autor
  • Instytut Maszyn Spożywczych, Warszawa
autor
  • Politechnika Lubelska, Lublin

Bibliografia

  • 1. Łazariew N.W.: Wriednyje wieszczestwa w promyszlenności. „Chimija”, Leningrad 1977.
  • 2. Nikonorow M.: Zanieczyszczenia chemiczne i biologiczne żywności. WNT Warszawa 1980.
  • 3. Nikonorow M., Urbanek-Karłowska B.: Toksykologia żywności. PZWL. Warszawa, 1987.
  • 4. Popko R.: Mikroelementy w produktach spożywczych. Wydawnictwa Uczelniane Politechniki Lubelskiej. Lublin 1991.
  • 5. Williams D.: Mietally żyzni. „Mir”, Moskwa, 1975.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-5d2d9541-ab65-4989-9b85-35a9519ea925
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.