PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 51 | 09 |

Tytuł artykułu

Prywatyzacja przemyslu spozywczego - ocana przebiegu i skutkow

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Traktując prywatyzację, jako proces poprawy efektywności i sprawności rynkowej przedsiębiorstw, autor przedstawia wyniki małej prywatyzacji w latach 80. i dużej w latach 90., dokonywanych metodą bezpośrednią i pośrednią. Na podstawie analizy stanu ekonomicznego 89 spółek powstałych w latach 1992-95 stwierdza, że przekształcenia własnościowe przyniosły sukces.
EN
Privatization treated as the meaus to increase marketing efficiency of companies is desaibed in this paper and illustrated by privatization done in 80 th and 90 th. Analysis of economic status of 89 companies formed in 1992-95 showed that privatization is a success.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

51

Numer

09

Opis fizyczny

s.24-27,tab.

Twórcy

autor
  • Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Zywnosciowej, ul.Swietokrzyska 20, 00-002 Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-55b72885-676a-4797-9fd9-414290be30b1
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.