PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1999 | 53 | 02 |

Tytuł artykułu

Technologia miesa w pierwszych dekadach XXI wieku

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono przewidywane kierunki postępu i rozwoju w wybranych dziedzinach technologii mięsa. M.in. omówiono problematykę odnoszącą się do jakości żywca rzeźnego oraz humanitarnego traktowania zwierząt w gospodarstwach, podczas transportu i w zakładach przemysłu mięsnego, a także automatyzowanie i „robotyzowanie" operacji ubojowych i przetwórczych. Przedstawiono szczególnie ważne i wymagające rozwiązania problemy jakości wytwarzanych wyrobów mięsnych i ich bezpieczeństwa zdrowotnego.
EN
The anticipation of selected meat technology developments is attempted. Attention is focused on livestock quality, requirements, animal welfare from farm to slaughterhouse, automation and robotization of the slaughter operations and processing of meat products as well as on paramount importance of other technological problems envisaged to be solved in the first decades of XXI century.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

53

Numer

02

Opis fizyczny

s.10-11,49

Twórcy

autor
  • Akademia Rolnicza, ul.C.Norwida 25, 50-375 Wroclaw

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-52eb588d-c007-4657-b646-dbd95ed99b32
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.