PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | 55 | 10 |

Tytuł artykułu

Preferencje nieokreslone w konsumenckich badaniach zywnosci

Autorzy

Warianty tytułu

EN
The meaning of neutral consumer preferences in food studies

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W pracy poruszono zagadnienie neutralnych opinii konsumenckich o artykułach żywnościowych, które są wynikiem równoczesnych odczuć pozytywnych i negatywnych o podobnej intensywności. Zdefiniowano trzy stany: dwoistości (ambiwalence), neutralności (indiference) i brak (non-attitude) preferencji. Na podstawie studiów literaturowych podano skale która pozwala określić intensywność opinii pozytywnych i negatywnych oraz ich wiarygodność, a tym samym głębiej wniknąć w naturę opinii konsumenckich.
EN
The paper describes a problem of consumer's opinion neutrality concerning food products. Such opinions result from simultaneous positive and negative preferences of similar strength. The three variations are possible: ambivalence, indifference and non-attitude. The scales are described, which allow to measure intensity and reliability of pro-and contra opinions.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

55

Numer

10

Opis fizyczny

s.20-22,rys.

Twórcy

autor
  • Akademia Ekonomiczna, Poznan

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-50a1eeac-dd86-424e-a810-e362cbd81eb1
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.