PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | 43 | 2 |

Tytuł artykułu

Porownanie wybranych enzymatycznych metod oznaczania blonnika pokarmowego w zywnosci

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Badano zawartość błonnika pokarmowego w wybranych produktach spożywczych dwiema metodami enzymatycznymi i wyniki porównano z enzymatyczną metodą odwoławczą.
EN
Comparison of three different enzymatic techniques for dietary fibre determination (Hellendoorn. Asp, AOAC)) in five kinds of food (white bread, rye rolls, white cabbave, carrot and red beet) was the main purpose of this study. It was found that our results obtained by Hellendoorn's method are overestimated and therefore are somewhat doubtuful. For this reason the AOAC method can be recommended as more accurat.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

43

Numer

2

Opis fizyczny

s.188-192,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
autor
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-50614175-f48b-4f1e-b137-68904b501c18
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.