Akademia Rolnicza im.Augusta Cieszkowskiego, Poznan
Bibliografia
[1] Ustawa z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DzU nr 171, poz. 1225).
[2] Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z 20 czerwca 2002 r. w sprawie zasad techniki prawodawczej (DzU nr 100, poz. 908).
[3] Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 19 grudnia 2002 r. w sprawie suplementów diety (DzU z 2003 r. nr 27, poz. 236).
[4] Ustawa z 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (DzU z 2005 r. nr 31, poz. 265 i nr 178, poz. 1480).
[5] Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 28 kwietnia 2004 r. w sprawie przeprowadzania urzędowej kontroli żywności (DzU nr 104, poz. 1098).
[6] Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 11 marca 2003 r. w sprawie sposobu i trybu przeprowadzania urzędowej kontroli środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego w procesie produkcji i w obrocie (DzU nr 52, poz. 465).