PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

1996 | 05 |

Tytuł artykułu

Wlasciwosci barierowe folii opakowaniowych

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

05

Opis fizyczny

s.30-33,rys.,bibliogr.

Twórcy

  • Szkoła Główna Handlowa, Warszawa

Bibliografia

  • [1] Heiss R., Eichner.: Vergleich des Verpackungseinflusses auf die Qualitätserhaltung wasserdampf - bzw. sauerstoffempfindlicher Lebensmittel. Verp. Rundsch., 1978, 29(1) 1.
  • [2] Rosenthal A., Sgarbieri V.C., Deliza R.: Shelf-life of a Drum-dried High Lysine Sweet Corn Pulp. Food Contr., 1991, 2(2), 176.
  • [3] Korzeniowski A.: Badania modelowe nad doborem tworzyw opakowaniowych dla wybranych leków. Studia i materiały, zeszyt 38-39, Instytut Gospodarki Magazynowej, Poznań 1979.
  • [4] Cardoso G., Labuza T.P.: Prediction of Moisture Gain and Loss for Packaged Pasta Subjected to a Sine Wave Temperature/Humidity Environment. J. Fd. Technol., 1983, 18, 587.
  • [5] Tubert A. H., Iglesias H.A.: Water Sorpcion Isotherms and Prediction of Moisture Gain During Storage of Packaged Cereal Crackers. Lebensmitt. Wiss. Technol., 1986, 19(5), 365.
  • [6] Becker K.: Anleitung zur Abschätzung der notwendigen Wasserdampfdurchlässigkeit einer Verpackung für Hartkaramellen bei vorgegebener Lagerzeit. Süsswaren, 1979, 23(10), 39.
  • [7] Hinsken H.: Die Verpackung von Backwaren in Kunstoff-Folien. Brot-Backwaren, 1985, 33(6), 143.
  • [8] Ahvenainen R., Maelkki Y.: Influence of Packaging on the Shelf-life of Frozen Foods. J. Fd. Technol., 1985, 20(2), 193.
  • [9] Lisińska-Kuśnierz M.: Wpływ penetracji pary wodnej przez materiały opakowaniowe na zachowanie jakości keksów, Przemysł Spożywczy, 1983, 37(10), 469.
  • [10] Lisińska-Kuśnierz M.: The Influence of Climatic Conditions on Selected Quality Features of Hygroscopic Products During Storage. IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań 1990.
  • [11] Czerniawski B., Nassalski A.: Folie opakowaniowe. WNT, Warszawa 1970.
  • [12] Howsmon G.J., Peppas N.A.: Mathematical Analysis of Transport Properties of Polymer Films for Food Packaging. VI. Coupling of Moisture and Oxygen Transport Using Langmuir Sorption Isotherms. J. Appl. Polym. Sci., 1986, 31, 2071.
  • [13] Mizrahi S., Labuza T.Pj., Karel M.: Computer-Aided Prediction of Extent of Browning in Dehydrated Cabbage. J.Fd. Sci., 1970, 35, 799.
  • [14] Teoria pomiarów. Praca zb. pod red. H. Szydłowskiego. PWN, Warszawa 1981.
  • [15] Rozporządzenie Min. Roln. i Gosp. Żywn., 221, 31.05.1993.
  • [16] Juran J.M., Gryna F.M.: Jakość, projektowanie, analiza. WNT, Warszawa 1974.
  • [17] Doroszewicz S.: Metoda dielektryczna badania kinetyki przenikania pary wodnej przez folie opakowaniowe. Monografie i Opracowania. Wyd. SGH nr 399, 1995.
  • [18] Becker K., Linowitzki V., Lotzsch K., Kempten L.W.: Messmethoden zum Erfassen gerinster Wasserdampfdurch-gangsraten durch Kunststoff-Folien. Kunststoffe, 1971, 61, 825.
  • [19] PN-82/0-79111 : Opakowania. Arkuszowe materiały opakowaniowe. Oznaczanie przenikania pary wodnej metodą wagową.
  • [20] Doroszewicz S.: Bezwładność czujnika sorpcyjnego w niestacjonarnych pomiarach przenikania pary wodnej przez folie opakowaniowe (w druku).
  • [21] Doroszewicz S.: Niestacjonarna metoda pomiaru współczynników przenikania pary wodnej przez folie opakowaniowe. I. Układ i procedura pomiarowa (w druku).
  • [22] Doroszewicz S.: Niestacjonarna metoda pomiaru współczynników przenikania pary wodnej przez folie opakowaniowe. II. Wyznaczanie współczynników przenikania (w druku).
  • [23] Kotler P.: Marketing. Analiza, planowanie, wdrażanie i kontrola. Gebethner i S-ka, Warszawa 1994.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-432227e3-97e4-482f-8384-9f08af23036f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.